Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mazda / Najbolj prodajani kabriolet na svetu je doživel prenovo!
AVTOBLOG-MazdaMX5-prenova (8)

Najbolj prodajani kabriolet na svetu je doživel prenovo!


Govorimo seveda o Mazdi MX-5, ki se je na avtomobilskem salonu v Tokiu, svetu prvič predstavila v prenovljeni različici.

Od predstavitve zadnje generacije najbolj priljubljenega športnega kabrioleta na svetu, sta minili manj kot dve leti, zato pričakujemo, da bo v tej obliki na trgu še kar nekaj časa. To pa ne pomeni, da japonski proizvajalec ne bo poskrbel za lepotne popravke, ki bodo tako kot sedaj na avtomobilskem salonu v Tokiu, majhni a zelo dobrodošli. Za leto 2018 je Mazda vpeljala predvsem nove barvne kombinacije.


Različica s platneno streho bo po novem bogatejša za možnost izbire temno rdečega platna za streho v kombinaciji z BBS platišči, v notranjosti pa bo na voljo tudi Nappa usnje. Dodatne možnosti bodo na voljo tudi pri Fastback različici s pomično trdo streho, ki bo po novem lahko tudi v kontrastni črni barvi, saj je bila do sedaj na voljo le v barvi avtomobila.
AVTOBLOG-MazdaMX5-prenova (2)
Mazda je avtomobilu ravno tako dodala tudi več zvočne izolacije, bolj pregledne merilnike in gretje sedežev. Funkcije kot so stop/start in rekuperacija zavorne energije so po novem standardne v celotnem portfelju modela, dodatno pa so na voljo tudi adaptivni LED žarometi. Najprej bodo te dodatne možnosti na voljo le na japonskem domačem trgu, kjer je model znan le kot Mazda Roadster, v naslednjih mesecih pa bodo postopoma na voljo tudi na ostalih trgih po svetu.

AVTOBLOG-MazdaMX5-prenova (6)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG