Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / “Nabildan” Jaguar F-Type SVR prihaja v Ženevo!
f-type-svr-07

“Nabildan” Jaguar F-Type SVR prihaja v Ženevo!


Povsem nov Jaguar F-Type SVR bo marca na ogled na ženevskem avtomobilističnem sejmu, poleti pa bo že na voljo tudi v prodajnih salonih. Še več brutalnosti in rohnečega zvoka? Sliši se mamljivo!

Uradne specifikacije novinca zaenkrat še niso bile razkrite, Jaguar napoveduje le najvišjo hitrost težko pričakovanega in “nabildanega” F-Typa, ki bo v kupejevski različici dosegel 320 kilometrov na uro. Verjetno bo tudi čas, ki je potreben za doseg 100 km/h na prikazovalniku hitrosti, manjši kot že sedaj osupljive 3,6 sekunde pri modelu F-Type R. Poleg privlačne hitrosti pa proizvajalec obljublja tudi “v vseh vremenskih razmerah uporaben vsakodnevni športni avtomobil”.

f-type-svr-05

F-Type SVR je tako prva generacija serijskih Jaguarjev, ki so proizvedeni pod vodstvom oddelka Special Vehicle Operations, ki zasnuje in izdeluje visokozmogljive modele za znamki Jaguar in Land Rover. Isti oddelek je pred nekaj leti predstavil tudi občudovanja vreden, številčno omejen avtomobil F-Type Project 7. Ko je bil lansko leto uradno predstavljen, je Project 7 zaslovel kot najhitrejši in najmočnejši Jaguar s turbinsko podprtim, “navitim” 5,0-litrskim osemvaljnikom, ki razvije 567 konjskih moči.

f-type-svr-06

Ta mesec so se na spletu začele pojavljati fotografije povsem novega Jaguarja F-Type SVR, od katerega se zaenkrat pričakuje ista izhodna moč 567 konjskih moči kot pri zgoraj omenjenem Project 7. Govori se tudi, da bo uporabljal štirikolesni pogon in 8-stopenjski samodejni menjalnik, ki bo edina možna izbira.

Na voljo bosta kupejevska in kabriolet različica novega F-Type SVR. Ob začetku prodaje se bo tako v prodajnih salonih postavil ob bok modelom F-Type, F-Type S, F-Type British Design Edition in F-Type R.

Naj se vam cedijo sline ob ogledu fotografij in videoposnetka podivjane mačke!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG