Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Milijonski vpoklic pri Mercedesu zaradi možnosti vžiga
Vpoklic_Mercedes_Benz (5)

Milijonski vpoklic pri Mercedesu zaradi možnosti vžiga


Kar milijon novejših modelov Mercedes-Benza bo vpoklicanih po tem, ko je zagorelo na kar 51 novih avtomobilih, je javnosti sporočil Daimler.

Po tem, ko je zagorelo kar 51 novejših Mercedesov, so se pri Daimlerju odločili za vpoklic. 30 avtomobilov od teh 51 je zagorelo v Združenih državah Amerike, razlog pa naj bi bila nedelujoča varovalka. Za vpoklic so, po Daimlerjevih podakih, določeni specifični avtomobili razredov A, B, C, E, CLA in GLA, ki so bili proizvedeni med letoma 2015 in 2017 ter imajo vgrajen slabo delujoč omejevalnik toka oziroma varovalko.

Vpoklic_Mercedes_Benz (1)

 

Problem je lahko prisoten tudi na novih avtomobilih, ki v salonu še čakajo na svojega lastnika, zato bodo tudi tem avtomobilom zamenjali problematičen del, da bo nevarnost pred vžigom odpravljena preden dosežejo stranke. “Noben avtomobil s to napako ne bo prodan, dokler ne bo vanj vgrajena dodatna varovalka” je dejal Mercedes-Benz-ov predstavnik za odnose z javnostjo po tem, ko se je vest o vpoklicu začela širiti.

Vpoklic_Mercedes_Benz (4)

Od milijona vozil, ki bodo vpoklicani v začetku julija, jih je 307629 iz Združenih držav Amerike in 75000 iz Velike Britanije. Daimler uradno trdi, da se nedelovanje pojavi v trenutkih, ko motor ne vžge oziroma noče vžgati. V tem primeru se lahko omejevalnik toka in zaganjač zaradi večkratnega poizkušanja zagona vozila pregrejeta in tako stopita bližnje dele.

Mercedes Benz in Daimler naj bi začela obveščati lastnike avtomobilov za naročanje na servis konec marca.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG