Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Mestni koncept Citroen C-Électrique vas bo prevzel!
AVTOBLOG-Citroen C-Électrique- (8)

Mestni koncept Citroen C-Électrique vas bo prevzel!


V bližnji prihodnosti lahko brez dvoma pričakujemo kopico manjših vozil, ki bodo uporabljala napreden električno pogonski sklop.

Ko mesta po svetu po velikosti vztrajno naraščajo, proizvajalci ponosno predstavljajo različne koncepte manjših električnih vozil, ki bi lahko predstavljala nujno potrebno rešitev v bližnji prihodnosti. Pred kratkim smo bili priča kultni moderni različici BMW Isette, danes pa vam predstavljamo Citroenov koncept, ki sliši na ime C-Électrique.

Tako, kot si ga je zamislil znani oblikovalec Stefano AiroldiC-Électrique povzema smernice najbolj ikonskih modelov znamke, ki jih v bogati zgodovini vsekakor ni malo. Pri oblikovanju se je močno navezoval na model 2CV, končno vozilo pa naj ne bi bilo večje od Smart ForTwo modela.

AVTOBLOG-Citroen C-Électrique- (9)

Električni pogonski sklop omogoča kratke sprednje in zadnje previse karoserije, tam kjer bi pričakovali motor pa je priročni prostor za shranjevanje. V notranjosti je na voljo veliko prostora, s tremi sedeži pa ponuja celo prostor za tri potnike.

Tako kot notranjost, je tudi zunanjost izjemno futuristična in minimalistična z LED žarometi in zadnjimi lučmi, velikimi aluminijastimi platišči, stanskimi ogledali z minimalnim uporom zraka in nizko se spuščajočo strešno linijo.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG