Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes nas draži z EQ A konceptom!
Mercedes-Benz Concept EQA

Mercedes nas draži z EQ A konceptom!


Koncept ima odlične možnosti, da v prihodnosti postane najbolj prodajano elektirčno vozilo legendarne nemške znamke!

Mercedes je razkril novo fotografijo, s katero nas draži s prihodom težko pričakovanega koncepta z imenom EQ A. Le-ta bo sicer uradno premierno predstavljen na frankfurtskem avto salonu, ki se bo odprl že čez dober teden, gre pa za vstopni model električnega vozila, ki že nosi novo ime EQ.

Mercedes-Benz Concept EQA

Trenutno še ni znanih nobenih podrobnosti, fotografija pa prikazuje osvetljeno obrobo maske in Mercedesov logotip, sicer opazimo tudi prepoznavne LED žaromete in črne detajle.

Osnovan na MEA platformi bo sprejel pet potnikov, dimenzijsko se bo uvrščal pod A razred, sicer pa bo tekmoval z modelom BMW i3. Njegova proizvodnja naj bi se v Rastattu v Nemčiji začela leta 2019, kot eden prvih modelov, ki bo nosil EQ oznako.

Vgrajen bo imel en električni motor, ki bo poganjal prednji kolesni par. Sčasoma bi lahko predstavili tudi športno različico, ki bi lahko imela vgrajen dodatni električni motor, le-ta pa bi lahko poganjal še zadnji kolesni par. Njegova cena naj bi se pričela pri slabih 40 tisočakih, brez dvoma, ima dobre možnosti, da postane najbolj priljubljeno elektirčno vozilo te legendarne znamke.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG