Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes: namesto litij-ionskih, AA baterije v avtomobilu?
Mercedes-AA (3)

Mercedes: namesto litij-ionskih, AA baterije v avtomobilu?


Mojstri Youtube parodij niso potrebovali dolgo, da so naredili posnetek na katerem humorno predstavijo “novega” Mercedes-Benz razreda ‘AA’. Baterije niso vključene!!

A ni neverjetno koliko stvari v našem svetu poganjajo navadne AA baterije? Kako pa bi bilo, če bi namesto velikih litij-ionskih baterij naredili avtomobil, ki bi energijo črpal le iz malih AA baterij? Predstavljamo vam Mercedes-Benz razreda AA-prvi električni avtomobil na svetu, ki ga poganjajo le  AA baterije, oziroma bolj natančno 9648 majhnih AA baterij. Nič več polnilnih postaj in vtičnic, saj lahko baterije kupite povsod in jih seveda zamenjate kjerkoli in kadarkoli. Zamenjate lahko samo po eno ali vse na enkrat preko sistema za avtomatsko-praznjenje. Rezervne lahko z lahkoto shranite v velik prtljažnik, kjer so vam vedno pri roki, če vam slučajno kakšna izprazne, na kar vas opozori tudi vgrajeni sistem za spremljanje napolnjenosti posamezne baterije.
Brez emisij z do življenjsko garancijo na pogonski sklop in končno hitrostjo, ki znaša neverjetnih 85 kilometrov na uro. Avto obenem ponuja vse kar pričakujete v vašem Mercedesu od navigacije do vrhunskega zvočnega sistema.

Šalo na stran ponuja posnetek zanimiv in humoren pogled na to, kako bi električni avtomobili izgledali brez sofisticiranih baterijskih paketov, ki jih najdemo v sodobnih električnih avtomobilih, hkrati pa nam predstavlja tudi drugo tematiko, ki se jih večina kupcev električnih avtomobilov ne zaveda. Vsaka baterija se iztroši in jo je tako slej kot prej potrebno zamenjati, kar pa predstavlja zelo velik strošek in poseg v avtomobil, obenem pa je razgradnja take baterije tudi zelo težka in draga ter za okolje zelo obremenjujoča. Z razgradnjo stare in proizvodnjo nove, ponavadi v zrak spustimo toliko ali celo več emisij, kot bi jih v primeru, da bi že na začetku kupili avtomobil z notranjim izgorevanjem in ves ta čas vozili na fosilna goriva.
Mercedes-AA (2)
Torej je vprašanje električni avto da ali ne, vsaj za enkrat za veliko večino še vedno negativen.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG