Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes in Opel na zaslišanje zaradi izpustov!
Opel-Mercedes-Benz-01

Mercedes in Opel na zaslišanje zaradi izpustov!


Odkriti škandali se kar vrstijo, znamka za znamko ne “uide” ostrim očem preiskovalcev. Tokrat bolj podrobno raziskujejo emisije pri Mercedes-Benzovem razredu S in Opel Zafiri. Bodo odkrite nove nepravilnosti?

Zdi se, da je Volkswagnova afera odprla Pandorino skrinjico, ki se sedaj nikakor noče zapreti. Po ugotovitvi, da so določeni motorji uporabljali prilagojeno programsko opremo, so evropski preiskovalci začeli raziskovati tudi pri drugih velikih podjetjih. Nedavno je bil prirejanja podatkov o izpustih obtožen francoski Renault, kmalu za tem pa so se že porajala vprašanja, če ima pri tem kaj tudi Mercedes-Benz, saj uporablja določene Renaultove motorje. Kot se lahko spomnite, je Renault zaradi govoric o prevarah v enem dnevu izgubil več kot 20 % vrednosti delnic, odpoklicati so morali 15.000 avtomobilov, v Parizu pa so se vrstile ovadbe.

Opel-Mercedes-Benz-05

45 evropskih komisarjev je sedaj odgovornih za preiskavo znotraj Evropske unije, zato so francoski preiskovalci 28. januarja na zaslišanje že povabili proizvajalca Mercedes-Benz in Opel, ki ju je izbrala okoljska ministrica Segolene Royal; le-ta bo preverjala skladnost uradnih podatkov z dejanskimi  izpusti njihovih vozil.

Pri vsakem od omenjenih dveh naj bi bil kritičen po en model; Mercedesov razred S in Oplova Zafira. Trenutno še ni nikakršnih uradnih izjav, se je pa Daimler do sedaj vedno izogibal emisijskim škandalom s trditvijo, da njihovi avtomobili glede izpustov ustrezajo dogovorjenim standardom.

Vsekakor  moramo vse novice v zvezi z prirejenimi podatki o emisijah do uradne preiskave jemati z rezervo, saj bi lahko neupravičeno in brez pravih dokazov obtožili določeno podjetje. Za uradno izjavo glede Mercedesa in Opla bo tako treba počakati še vsaj do 28. januarja.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG