Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes GLB bi lahko pretresel segment športnih terencev
AVTOBLOG-Mercedes-Ener-G-Force-Concept (5)

Mercedes GLB bi lahko pretresel segment športnih terencev


Pričakujemo ga lahko leta 2019, razvit pa bo na platformi nove generacije modela GLA in se ponašal z značilnim ”škatlastim” videzom in preverjeno Mercedesovo tehniko, ki bo zagotavljala tudi terenski potencial.

Govorice o prihajajočem Mercedes GLB modelu po spletu krožijo že več let, zadnje informacije pa vse bolj kažejo na to, da bi lahko model na trg končno prišel leta 2019Autobild pravi, da bo kodno imenovan B24, Mercedes Benz GLB razvit na platformi modela GLA nove generacije, predstavljal pa bo ”škatlasti” zunanji videz, robustno zaščito podvozja, plastične obrobe blatnikov in odbijačev ter povišano razdaljo od tal.

Model bo v dolžino meril 4,55 metra, kar pomeni, da bi bil približno 122 milimetrov daljši od trenutnega modela GLA. To se ne sliši veliko, a pri Mercedesu pravijo, da se bo ponašal z izjemno prostorno notranjostjo. Kljub na videz le stilskim terenskim izgledom, bo že serijsko opremljen z naprednim štirikolesnim pogonom. Znamka sicer obljublja, da bo za najbolj zahtevne na voljo ”off-road” paket, ki bo še izboljšal njegov terenski potencial.

AVTOBLOG-Mercedes-Ener-G-Force-Concept (6)

Pod pokrovom motorja pričakujemo prisilno polnjene dizelske in bencinske motorje z močjo do 252 ”konjev”. Obstaja kanček možnosti o prihodu AMG različice, ki bi lahko razvila 300 ali celo 440 konjskih moči,priključnem hibridu pa zaenkrat še ni točnih informacij.

Zadnje dni krožijo tudi govorice o prihodu modela GLG. Kot izboljšana različica trenutnega GLE bi prav tako predstavljal bolj ”škatlast” videz, podoben tistim iz G razreda. Lahko bi omogočal prevoz sedmih potnikov in se tako kosal z Range Rover Sport.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG