Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz v težavah zaradi sistema gretja Airscarf
Sedeži

Mercedes-Benz v težavah zaradi sistema gretja Airscarf


Državno sodišče je v mestu Karlsruhe odločilo, da mora Mercedes-Benz na Nemškem trgu prenehati s prodajo vozil opremljenih s sistemom Airscarf.

Airscarf je sistem gretja sedežev, ki je vstavljen v trenutne Mercedes-Benz serije SL in SLC, ter v kabrioletih serije C, E in S. Sistem je zelo popularen, saj omogoči voznikom vožnjo z zloženo streho tudi v zimskih razmerah in je vstavljen v dveh tretjinah vseh izdelanih omenjenih modelov. Sodišče v Karlsruhe, pa je tokrat odločilo, da Mercedes-Benz ne sme več vstavljati tega sistema v avtomobile, zaradi pravic patenta izdelave tega pripomočka, ki si ga lasti starševsko podjetje Daimler.

Airscarf

Kot pravijo: “Pravice potečejo”. Pravni spor glede Airscarf patentov poteka že skoraj desetletje, vendar pa nikoli do sedaj še ni bil tako drastično odločen. Glede na informacije, ki so jih pridobili pri Automobilwoche, je sodišče dodelilo kazen podjetju Mercedes-Benz in suspendiralo prodajo vozil opremljenih s tem sistemom. Prav tako so dodelili blokado na vozila, ki še niso bila dostavljena lastnikom. Pravice do patenta, katerega izvirnik je vložil Ludwig Schatzinger že leta 1996, pa potečejo konec letošnjega leta, v  mesecu decembru.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG