Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes Benz je ustvaril E 4×4 na kvadrat!
AVTOBLOG-Mercedes-E-Class-All-Terrain-4x4 (4)

Mercedes Benz je ustvaril E 4×4 na kvadrat!


Mercedes ni noben tujec norim predelavam vozil namenjenim za brezpotja. Le poglejte si G63 6×6 in G500 4×4², sedaj pa imamo zahvaljujoč ambicioznemu mercedesovemu inženirju še enega novega člana v družini.

Ta sliši na ime razred E All-Terrain 4×4² in je na žalost edini primerek svoje vrste, katerega si je zamislil mercedesov inženir Jurgen Eberle. Ta je namreč predelal kar svojega karavana, ki je zahvaljujoč All-Terrain tretmaju že standardno bolj prilagojen vožnji po brezpotju, vendar je daleč od tega, da bi bil ‘pravi terenec’. Ravno zato je Eberle poskrbel, da bo lahko ta karavan opravil z res zahtevnim terenom in glede na sam izgled vozila, temu težko oporekamo.

AVTOBLOG-Mercedes-E-Class-All-Terrain-4x4 (3)
Verjetno najvidnejša transformacija je povišanje avtomobila,ki mu v kombinaciji s 31 colskimi pnevmatikami zagotavlja kar 42 centimetrsko oddaljenost od tal, širina koloteka pa se je povečala za 20 centimetrov.

E All-Terrain 4×4² moč črpa iz 3.5 litrskega V6 motorja, ki ob pomoči turbine zagotavlja impresivnih 328 konjskih moči, kar je dovolj za premostitev večine ovir. Neglede na ostale off-road stvaritve s trokrako zvezdo na nosu, ta avtomobil vseeno ni opremljen z reduktorjem ali mehanskimi zaporami diferenciala, kar do neke mere omeji njegove zmožnosti na res zahtevnem terenu, ampak glede na vodeno v spodnjem videoposnetku izgleda, da boste tak teren dolgo iskali.

Verjetno najbolj presenetljivo je to, da zaradi pozitivnega odziva javnosti, Mercedes Benz resno razmišlja o ekstremno omejeni posebni seriji takih vozil. Mislite, da je Jurgen dobil povišico?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG