Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz je predstavil štiri nove zmogljive, varčne motorje
Mercedes-AMG_E63 (4)

Mercedes-Benz je predstavil štiri nove zmogljive, varčne motorje


Dva vrstna šest-cilindrska motorja sta še močnejša kot trenutne V6 izvedbe, nov je tudi 4-litrski V8 in 2-litrski štiri-cilindrski motor.

Mercedes-Benz je včeraj predstavil štiri pomembne nove motorje, ki bodo v prihodnjih letih poganjali prihajajoča vozila, vse dokler električna prihodnost ne izbriše fosilnih goriv. Med njimi sta bencinski in dizelski 3-litrski motor s šestimi cilindri v vrstni postavitvi, nov je tudi 4-litrski V8 motor z dvema turbinama, kot zadnji pa se je predstavil nov malček s prostornino dveh litrov in štirimi cilindri, ki jih za hitrejše pospeševanje poganjata dve turbini. Novi V8 in 3-litrski bencinski motor bosta poganjala nadgrajen Mercedesov razred S, ki bo predstavljen prihodnje leto, za ostale motorje pa še ni znano v katerih razredih jih bomo lahko videli.

Mercedes-Benz_Motorji (5)

Šest-cilindrski vrstni motor se po skoraj dveh desetletjih odsotnosti vrača v produkcijo z oznako M256. Trilitrski motor bo imel veliko električnih pomožnih sistemov, med katere spada tudi ISG (integriran zaganjač-alternator), električni kompresor in zelo učinkovit sistem turbopolnjenja. Skupno bo nov motor proizvedel 408 konjskih moči in bo tudi bolj učinkovit kot prejšnja generacija motorjev. Prejšnji M276 V6 motor je za primerjavo proizvedel 333 konjske moči, zato je to zelo občutna razlika. Električni sistemi pripomorejo tudi k znižanju turbo zamika, ob najvišji moči pa turbina v tretjini sekunde doseže 70.000 obratov na minuto.

Mercedes-Benz_Motorji (1)

Nov V8 motor bo dobil oznako M176 in pri Mercedesu trdijo, da bo to eden izmed najbolj učinkovitih V8 motorjev trenutno na trgu. Osem-cilindrski motor bo opremljen z Camtronic nadzorom ventilov, ki za boljšo porabo goriva po potrebi izklopi štiri izmed osmih cilindrov. S pomočjo dveh sredinsko postavljenih turbin bo proizvedel 476 konjskih moči, kar je 21 več kot trenutni V8 motor. Kot najmanjši pa prihaja tudi nov dvo-litrski štiri-cilindrski motor, ki bo s pomočjo dveh turbin proizvedel 268 konjskih moči. Trenutno še niso izdali kateri razred vozil Mercedes-Benz bo poganjal, vendar lahko predvidevamo da bo kateri izmed manjših modelov, kot so razred A, B, SLC in morda tudi bolj varčni razred E.

Mercedes-Benz_Motorji (2)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG