Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz je odstranil streho mogočnemu AMG GT-ju
Mercedes-Benz_AMG-GT_C (1)

Mercedes-Benz je odstranil streho mogočnemu AMG GT-ju


Mercedes pripravlja brez-strešno verzijo pošastnega AMG GT-ja v roadster izvedbi. Uradno bo predstavljen na Pariškem avto-salonu konec meseca septembra, še prej pa Mercedes draži s kratkim video napovednikom.

Mercedes-Benz AMG GT je trenutno najbolj vroč, športen primerek prestižnega podjetja, ki s svojo elegantno obliko in surovo zmogljivostjo navdušuje ljubitelje hitrosti in dinamične vožnje. Pred kratkim smo bili deležni vožnje s še bolj športno verzijo AMG GT S, ki jo je naš novinar opisal kot “neverjetno uživaško vozilo”. V8 biturbo motor proizvede 503 konjske moči in s pogonom na zadnji dve kolesi pospeši vozilo in dva pogumna potnika do 100km/h v manj kot štirih sekundah. Popolno! No, skoraj popolno. Hitri, športni kupe večini izpolni tisto dirkaško žilico v telesu, vendar pa nekateri želijo še nekaj več. Želijo hitrega, športnega kupeja ki nudi pogled na neskončno velikost neba in Mercedes-Benz jim bo kmalu uresničil željo z novim, brez-strešnim modelom AMG GT z oznako C. 

Mercedes-Benz_AMG-GT_C (2)

Uradno bo predstavljen na Pariškem avto-salonu 29. septembra 2016, še prej pa je Mercedes-Benz malce podražil s kratkim video posnetkom, ki prikazuje osnovno obliko in izgled novega športnega kabrioleta. Osnovni model bo po vsej verjetnosti opremljen s 456 konjskim motorjem, kmalu za njim pa bo prišla še bolj športna S izvedba kabrioleta z V8 503 konjskim biturbo motorjem. Med tem časom pa bo kupe verzija dobila najmočnejšega “Black Series” serijo, ki bo še močnejša od trenutne najmočnejše AMG GT R serije. Veselimo se torej Pariškega avto-salona, kjer bomo deležni prvega pogleda na brez-strešno izvedbo čudovitega mogočneža.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG