Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-Benz AMG GT Roadster je prispel!
Mercedes-Benz_AMG_GT_Roadster (1)

Mercedes-Benz AMG GT Roadster je prispel!


Po nedavni kratki video predstavitvi pa je zdaj tudi uradno predstavljen nov športni kabriolet podjetja Mercedes-Benz.

Po le dveh dneh od predstavitve kratkega video posnetka, pa je Mercedes-Benz zdaj tudi uradno objavil fotografije (vsaj v .jpeg formatu) novega super-športnega AMG GT Roadsterja. Uradno bo predstavljen na Pariškem avto-salonu čez 15 dni, do takrat pa nam družbo delajo visoko-kakovostne fotografije. Znane so tudi nekatere podrobnosti, kot naprimer pogonski agregat. Osnovni model AMG GT Roadster bo poganjal 469 konjski V8 motor, na voljo pa bo tudi brutalni 4-litrski 549 konjski V8 z dvema turbinama, ki bo vstavljen v serijo AMG GT C Roadster. Do 100km/h bo nov motor pognal kabrioleta v le 3.7 sekundah in dosegel najvišjo hitrost 315km/h.

Mercedes-Benz_AMG_GT_Roadster (12)

Na voljo bo tudi AMG performance izpušni sistem in elektronski diferencial. Zadnji del bo za 57mm širši od osnovnega Roadsterja, zaradi širših pnevmatik in zavijanja s pomočjo zadnjih koles, sistema kot ga najdemo pri GT R kupeju. Od GT R kupeja si bo sposodil tudi aktivne zračne reže, ki so vstavljene tik pred sprednjim odbijačem in znižajo upor zraka v primeru lahkotne vožnje ali pa izboljšajo hlajenje v primeru hitre vožnje. Novost pri AMG GT C razredu je tudi krajša prva prestava in daljša sedma prestava pri sedem-stopenjskem avtomatskem menjalniku.

Mercedes-Benz_AMG_GT_Roadster (14)

Na voljo bo aktiven zadnji spojler, ki se bo dvignil ali spustil glede na hitrost in nastavitev menjalnika. Kljub vsem trudom znižanja teže s pomočjo aluminijastih delov, Roadster še vedno tehta 1.670 kilogramov, kar je 55kg več od GT kupeja. Na srečo bo opremljen z dovolj močnim motorjem, ki bo kljub teži omogočal impresivno zmogljivost. Streha je izdelana iz treh plasti Magnezija, Jekla in Aluminija. Odpre in zapre se v 11 sekundah pri maksimalni hitrosti 48km/h. Zložljiva streha je na voljo v črni, rdeči ali bež barvi, medtem ko je na voljo 11 različnih zunanjih barv. Točna cena še ni znana, vendar je več kot očitno da ne bo nizka.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG