Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-AMG za bližnjo prihodnost obeta ogromno!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mercedes-AMG za bližnjo prihodnost obeta ogromno!


Med evropsko najbolj prodajanimi znamkami se je na letošnjem avto salonu v Ženevi z novimi modeli še najbolj izkazal prav Mercedes-Benz, ki je pripeljal zelo raznoliko paleto vozil. Še posebej pa je s svojo raznolikostjo presenetil oddelek Mercedes-AMG!

Mercedes je letos na avto salonu v Ženevi že na splošno predstavil ogromno vozil, tokrat pa se bomo osredotočili le na oddelek AMG, ki pooseblja prava športna vozila v kombinaciji z visokim udobjem. Kaj torej predstavlja Mercedes-AMG, kaj bo zapeljalo na ceste v zelo kratkem in kaj v bližnji prihodnosti? Načrti so zelo obetavni!

Mercedes-AMG E 63 (S) karavan

Kot najpomembnejše vozilo flote AMG lahko navedemo kar E 63 (S) AMG v karavanski izvedenki. Gre za visokozmogljiv avtomobil, ki poleg atletske postave in karakterja združuje tudi udobje in prostornost. Med vsemi AMG vozili bi ga lahko imenovali za najbolj uporabnega in vsestranskega športnika, ki lahko služi družinsko vozilo za vsakdanjo uporabo. A verjamem, da je ob takšni moči zelo težko biti umirjen voznik in oče, ki je zgled svojim otrokom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

E 63 AMG uporablja 4,0-litrski turbo V8, ki razvije 563 konjskih moči in 750 Nm navora ali 612 konjske moči in 850 Nm navora pri še močnejši različici E63 S AMG. Najvišja hitrost obeh različic je elektronsko omejena na 250 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h pa znaša 3,5 (E 63 S) oz. 3,6 sekunde. Tako v segmentu družinsko-športnih vozil zasenči celo konkurenta Audija RS6, ki za enak pospešek potrebuje 3,9 ali 3,7 sekunde. Takšna moč mora biti seveda optimalno razporejena in prav zato vozilo uporablja napredni štirikolesni pogon 4MATIC+, v močnejši različici S pa je v kombinaciji s štirikolesnim pogonom na voljo tudi način Drift, ki moč pošilja le na zadnji kolesni par. Družinski športnik je že v osnovi povezan z devetstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom.

Športni karavan se lahko pohvali tudi s športnim krmiljenjem, večjimi zavorami ter triconskim zračnim vzmetenjem v kombinaciji s tršimi vzmetmi in prilagodljivimi blažilniki. Ker pa mora biti vozilo prijazno družinam nudi ta veliki karavan ogromno prostora za družinski vikend oddih – v osnovi prtljažni prostor ponuja 640 litrov, ob podrtih zadnjih sedežih pa se lahko pohvali s kar 1820 litri prostora.

Da je E63 AMG tudi družinsko varčen skrbi sistem izklopa valjev, ki zmanjšuje povprečno porabo goriva in pomaga v ozračje izpustiti manj škodljivih emisij.

Mercedes-AMG trojica (AMG GT S Roadster Edition 50, C 43 Night Edition in C 63 Cabriolet Ocean)

Mercedes-Benz je že ob naznanitvi novih modelov svoje tri novince poimenoval kot sveta trojica. Gre za tri AMG modele, ki so izdelani kot posebne izdaje vozil.

Prvi, najšibkejši je Mercedes-AMG C 43 Night Edition v kupejevski in kabriolet različici. S tem modelom je kabriolet v notranjosti prvič na voljo v črni barvi. Tudi v zunanjosti lahko opazimo, da so mnogi elementi obarvani v povsem črn odtenek (vse od detajlov na sprednji maski vozila, do črnih stranskih pragov, pa vse do spojlerja in izpušnih zaključkov na zadku). Celoten izgled lepo zaokrožijo mat črna 19-palčna platišča.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

C 43 4MATIC Coupe in Cabriolet Night Edition pod pokrovom motorja nosita 3,0-litrski V6 z dvema turbo puhaloma, ki razvije 367 konjskih moči in 520 Nm navora. 9-stopenjski samodejni menjalnik 9G-TRONIC moč preko štirikolesnega pogona 4MATIC prenaša na vsa štiri kolesa in s tem poskrbi za osupljive pospeške ter izjemen oprijem. Pospešek do stotice znaša 4,7 sekunde (4,8 s – Cabriolet), končna hitrost pa je omejena na 250 km/h.

Drugi posebnež v trojici je C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition, ki pod imenom skriva dve različici; C 63 in močnejšo C 63 S. Namenjen je ljudem, ki imajo radi poseben izgled svojega vozila, omejen pa je le na 150 enot za celoten svetovni trg. Največja posebnost tega AMG primerka je svetlo modro obarvana platnena streha vozila, prav ta barvni odtenek pa je uporabljen tudi na drugih delih vozila.

Vozilo je obuto v 19-palčna platišča spredaj in 20-palčna zadaj, obarvana pa so s sivo barvo. Notranjost je v kontrastni rjavo-modri kombinaciji, ki resnično daje občutek ekskluzivnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vozilo poganja 4,0-litrski V8 s 510 konjskimi močmi (476 KM) in 700 Nm navora (650 Nm). Preko 7-stopenjskega MCT menjalnika se moč prenaša na zadnji kolesi, pospešek do 100 km/h pa tako znaša 4,1 sekunde pri različici C 63 S in 4,2 sekunde pri C 63. Končna hitrost je omejena na 250 km/h.

Tretji posebnež pa je AMG GT C Roadster Edition 50, ki je bil izdelan z namenom obeležitve 50. obletnice oddelka AMG in je zato omejen na le 500 primerkov. Ločiti ga je mogoče zaradi dveh novih barvnih odtenkov; graphite grey mango in cashmere white mango. Črni dodatki iz kroma poudarjajo njegovo posebnost, najdeni pa so na vseh dodatnih aerodinamičnih predelih vozila.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Notranjost je odeta v kontrastne črno srebrne barve, oznaka Edition 50 pa opozarja, da gre za prav poseben in zelo omejen model vozila.

4,0-litrski V8 z dvema turbo puhaloma uspe razviti 557 konjskih moči in 680 Nm navora. Motor je nameščen spredaj, pogon pa je speljan le na zadnjo os, kamor moč pošilja 7-stopenjski DCT menjalnik. Do tromestne številke potrebuje športnik 3,7 sekunde, najvišja hitrost pa je 316 km/h.

Mercedes-AMG GT Concept

AMG GT Concept je koncept, ki prikazuje v katero smer želi iti Mercedes v prihodnosti. Gre za visokozmogljiv športni avtomobil z napredno hibridno tehnologijo. Je nekakšen naslednik modela AMG GT s štirimi vrati, kar mu daje večjo uporabnost.

Posebnost je, da uporablja osemvaljni bencinski motor ter elektro motor, ki skupaj razvijeta preko 800 konjskih moči. To mu bo omogočalo, da se bo do 100 km/h izstrelil v manj kot treh sekundah kar ga uvršča med superšportnike. Uporabljal bo lahke baterije z relativno velikim dometom. Točne številke bodo še znane v prihodnosti, a trenutno izgleda AMG GT Concept zelo zanimiv avtomobil, od katerega si lahko obetamo zelo veliko.

Po zaslugi prostorne kabine in velikega prtljažnega prostora naj bi omogočal preprosto vsakdanjo uporabo. Zaenkrat izgleda vozilo še precej futuristično, a z leti bo končen izdelek verjetno resnično izpolnil cilje, ki so si jih zadali pri oddelku Mercedes-AMG.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG