Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-AMG Project One tudi uradno potrjen za Frankfurt
Mercedes-AMG Project ONE Mercedes-AMG Project ONE

Mercedes-AMG Project One tudi uradno potrjen za Frankfurt


Razkritje težko pričakovanega Mercedes-AMG Project One bo zagotovo ena izmed najbolj privlačnih novitet letošnjega salona!

Mercedes-AMG je uradno napovedal prihod težko pričakovanega hiperšportnika na frankfurtskem avtosalonu, ki se bo odvijal ta mesec, kar pa pomeni tudi to, da bi to lahko bila ena izmed največjih in najbolj privlačnih razkritjih letošnjega salona.

Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (4)

Ob sporočilu za javnost so priložili tudi ”teaser” fotografijo, ki razkriva robustne blatnike, delček sprednjega odbijača z AMG logotipom ter z značilnimi LED žarometi, veseli pa smo bili tudi odprtino za zajem zraka na strehi.

Kot pričakovano, bo Project One sprejel dva potnika, hibridno tehnologijo Formule ena bo kot prvi ekskluzivno prilagodil tudi za vožnjo po cestah, iz 1,6-litrskega bencinskega motorja pa so uspeli iztisniti kar 1,000 ”konjev”! Enak motor uporablja moštvo te znamke v  Formuli ena.

Avtoblog-Mercedes-ProjectOne (3)

Bencinskemu motorju bodo pomagali tudi štirje elektromotorji, vsak bo namreč pogannjal eno izmed sprednjih koles, tretji glavno gred in četrti turbinski polnilnik motorja. Pristojni pri znamki trdijo, da bo Project One dosegal hitrosti večje od 350 kilometrov na uro, motor pa se bo vrtel vse do 11,000 obratov na minuto.

Seveda pa Project One, predstavljen na letošnjem frankfurtskem avtosalonu, ne bo končna različica, ki bi šla v proizvodnjo, vendar pri znamki obljubljajo, da se serijska različica ne bo konkretno razlikovala od te.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG