Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Mercedes-AMG GT R: Izjemen rezultat zelene pošasti v Nemčiji
Mercedes-AMG GT R The "Beast Of The Green Hell"

Mercedes-AMG GT R: Izjemen rezultat zelene pošasti v Nemčiji


V kategoriji cestno-legalnih vozil, je nov Mercedes-AMG GT R postavil nov najhitrejši čas kroga na dirkališču Nürburgring Nordschleife. S časom 7:10.9 je tako postavil visok temelj za konkurenco, v testu ki ga je samostojno organiziral Sport Auto magazin.

Mercedes-AMG GT R je opravil še nekaj voženj na Nurburgring Nordschleife, tik pred zimo in rezultati so osupljivi. Popolnoma nov Mercedes-AMG GT R je postavil najhitrejši čas kroga znamenitega dirkališča. S časom 7:10.9 je v poskusu, ki so ga organizirali uredniki magazina Sport Auto, je ugnal vso konkurenco, ki je kadarkoli opravila vožnjo po »Zelenem Peklu«, ki so jo organizirali pri Sport Autu. Zdaj, ko je Mercedes-AMG GT R najhitrejše vozilo na tej progi, mu vzdevek »Pošast Zelenega Pekla«, več kot pristoji.

Za mnoge navdušence je čas, postavljen na tem slovitem dirkališču, vrhunec prikaza zmogljivosti, moči in voznih lastnosti superšportnih vozil. To je tudi razlog, da mnogi proizvajalci avtomobilov sestavijo in preizkusijo svoja vozila na tej stezi, še pred uradno predstavitvijo javnosti, kar jim omogoči popolnoma uravnotežena vozila, ki so več kot sposobna napasti številne kratke, hitre zavoje, kot tudi hitro pospeševanje na ravnini.

Mercedes-AMG GT R The "Beast Of The Green Hell"

»Z novim AMG GT R, smo dosegli novo raven dirkalne zmogljivosti. Ta cestno-legalni športni avto z dirkalnimi koreninami in inovativno tehnologijo nudi optimalno vozno izkušnjo, ki omogoči posameznikom občutiti dirkalno zgodovino v vseh delih telesa. Vozilo združuje vozno dinamiko našega AMG GT3 dirkalnega vozila, z vsakodnevno praktičnost AMG GT-ja. Vsi tisti, z bencinskimi hlapi v krvi, bodo več kot zadovoljni z objestnim pospeševanjem, natančnim zavijanjem in senzacionalnem oprijemu. Vse dele, ki vplivajo na zmogljivost vozila smo dodelali in jih inteligentno skupaj povezali za maksimalno vozno dinamiko«, pravi tobia Moers, direktor podjetja Mercedes-AMG GmbH.

Mercedes-AMG GT R nudi izjemno vozno dinamiko v zahvalo spredaj postavljenemu 577-konjskemu 4-litrskemu V8 biturbo motorju, močno dodelanem vzmetenju, kompleksni aerodinamiki, aktivnemu krmiljenju zadnjih gum in inteligentni lahkoti izdelavi. Vozilo je zmožno pospešiti do 100km/h v le 3.5 sekundah in bo doseglo končno hitrost 318km/h. Skupaj z nizko težko, aerodinamičnim izboljšavam, mogočnemu motorju in surovi hitrosti skozi zavoje, je to popolno vozilo za Nürburgring Nordschleife dirkališče. Prav nič presenetljivo torej, da je izmerjen čas kroga dosegel rekordni rezultat.

Vir: Daimler AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG