Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mazda / Mazda MX5 RS ultimativno nadomestilo Miate?
Miata_RS (1)

Mazda MX5 RS ultimativno nadomestilo Miate?


Za vse tiste, ki želijo velik nasmeh na obrazu, moč, ki prehiti vse konkurente in pogled na neskončno nebo, je tu Mazda MX-5 RS, a na žalost vseh nas, je na voljo le na Japonskem.

To je slečena verzija večne Miate, ki je lažja, bolj stabilna in hitrejša od navadnega modela. Osnova motorja je enak 1,5-litrski motor, ki ga najdemo v Miati, vendar pa je dodana prečna ojačitev z vzmetenja, Bilstein amortizerji, večje zavore ter par čudovitih Recaro sedežev, ki tokrat resnično držijo potnike na svojem mestu.

Miata_RS (2)

Poleg sedežev pa so v notranjosti dodali še BOSE ozvočenje ter program, ki nadzoruje pogled mrtvega kota in se aktivira v primeru, če spregledamo vozilo ob nas. Dodan je tudi program, imenovan indukcijski ojačevalec zvoka, vendar se ob opisu niso spuščali v podrobnosti. Upamo torej, da ne gre za zvok, predvajan preko zvočnikov.

Miata_RS (3)

Motor je nespremenjen, kar pomeni, da ima voznik še vedno na voljo poštenih 130 konjskih moči. A to je za vozilo, ki tehta le 1 tono, več kot dovolj za velik nasmeh na obrazu in adrenalin v krvi. Velik minus pa je, da je na voljo le na japonskem trgu s ceno 22.500 €.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG