Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lexus / Lexus praznuje deseto obletnico visoko zmogljivih ‘F’ različic
AVTOBLOG-Lexus-special-editions (3)

Lexus praznuje deseto obletnico visoko zmogljivih ‘F’ različic


Lexus praznuje deseto obletnico njihove F divizije, v ta namen pa so izdelali dve omejeni posebni različici njihovih visoko zmogljivih modelov.

Mogoče se nam sploh ne zdi a vseeno je lexusov F oddelek med nami že kar 10 let, njegova zgodba pa se je začela leta 2007, ko je predstavil model IS F, ki je bil prvi resni napad znamke na bavarskega BMW M3. Na žalost se je proizvodnja tega avtomobila ustavila leta 2013, vendar sta njegovo mesto zamenjala mnogo boljši model RC F coupe in limuzinski GS F. V proslavitev uspeha ob deseti obletnici obstoja F divizije, so zato vzeli ravno ta dva modela in iz njiju naredili dve posebni omejeni različici. Obe bosta dobili nekaj zelo zanimivih, predvsem kozmetičnih izboljšav, osnovna formula pa ostaja nespremenjena.

Te izboljšave vključujejo nove zmogljivejše blažilnike in zaključke izpuhov iz titana. Obe omejeni različici bosta na zunanjosti prejeli obilico, s karbonskimi vlakni ojačane plastike v mat sivi barvi, veliko karbona pa je tudi v notranjosti le, da je v tem primeru prelepe Heat Blue modre barve. V notranjosti lahko vidimo tudi ekskluzivno modro usnje, ki kabino nekako poživi in skupaj z modrim karbonom tvori res privlačno kombinacijo. Oba avtomobila bosta izjemno redka, saj bodo vsakega naredili le v 50 primerkih, zato boste do njih prišli izjemno težko, za Američane pa upanja sploh ni. RC F bo namreč od prihodnje spomladi naprej na voljo le v Evropi, GS F pa le na domačem trgu na Japonskem.

AVTOBLOG-Lexus-special-editions (2)

Čeprav se omejenih izdaj obeh modelov veselimo ker, roko na srce, res izgledata odlično, to ponavadi pomeni, da se bliža tudi konec njihovega življenjskega cikla. Oba avtomobila sta sicer  odlična, vendar je počasi čas za zamenjavo. Krožijo tudi govorice, da bi lahko imel naslednji GS F vgrajen twin turbo V8 motor s kar 600 konjskimi močmi, ki bi bil zagotovo mnogo bolj zanimiv od posebne izdaje z obilico lepega karbona in modrega usnja. Kakorkoli že, vseeno si vzemimo čas za občudovanje teh dveh avtomobilov, saj je Lexus vedno znal narediti avtomobile zanimivega izgleda, notranjosti pa so po mojem mnenju ene najlepših in zagotovo najkvalitetnejših.

AVTOBLOG-Lexus-special-editions (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG