Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Letošnje prvo aprilske šale avtomobilskih znamk
AVTOBLOG-bmw-honda-hyundai-lexus-dacia-sundero-ddrive-prvoaprilske-šale (17)

Letošnje prvo aprilske šale avtomobilskih znamk


Po tem, ko smo se včeraj večino dneva smejali zanimivim prvo aprilskim šalam avtomobilskih proizvajalcev, smo danes zbrali nam najbolj posrečenih pet in jih natančno predstavili.

Kljub temu, da avtomobilski proizvajalci po svetu niso ravno znani po smislu za humor, tudi oni za prvi april prikažejo svojo bolj človeško stran in presenetijo z zanimivimi šalami. Avtomobilski proizvajalci v prvo aprilskih šalah uživajo tako kot mi, z določenim ”budgetom” pa svoje šale poskušajo narediti publiki čimbolj resnične. Največkrat nas želijo očarati s posnetki, kjer ponosno predstavljajo njihov inovativen napredek v tehnologiji, prežijo pa na ljudi, ki so pozabili preveriti koledar ali pa spiti jutranjo kavo.

Seveda se kvaliteta prvo aprilskih šal močno razlikuje, nekatere razkrijemo na prvi pogled, medtem ko v nekatere skoraj verjamemo. Po našem mnenju smo zbrali pet najbolj odmevnih.

1. BMW dDrive postelja za pse

BMW je letos svojo prvo aprilsko šalo namenil našim štirinožnim prijateljem. Predstavili so namreč posteljo za pse, ki štirinožnim kosmatincem s pomočjo TwinPower Turbo ventilatorja pričara ”veter v lasehkot pri vožnji v pravem BMW vozilu. Napredna postelja se imenuje dDrive in je osnovana na priljubljenem i8 električnemu modelu.

2. Lexus Lane Valet sistem

Po ogledu posnetka, ki so ga pripravili pri Lexusu za prvi april, si boste zagotovo tako tehnologijo zaželeli tudi v resničnem življenju. Žal je problematika ljudi, ki stalno vozijo na levem pasu vsak dan večja. Lexusova tehnologija naj bi voznikom Lexus vozil omogočala da vozilo pred sabo ”umaknejo” na desni pas le ob pritisku na tipko.

3. Dacia Sundero

Pri Dacii so se lotili odprave problematike prebivalcev Združenega kraljestva, saj naj bi sodeč po njihovih besedah na leto prejeli le 1400 ur sončne svetlobe. Dacia Sundero je opremljena z UV lučmi nameščenimi na stropu vozila in tako vsakemu potniku omogoča visoko mero vitamina D.

 

4. Hyundai Click to Fly

Hyundai je predstavil zanimiv način kupovanja vozil na spletu. Njihov napreden sistem, ki vključuje ”drone” gnane s pomočjo ”Hydrogen Fuel Cell” tehnologijo naj bi srečnemu kupcu novo Hyundai vozilo po zraku dostavilo v pičlih dveh urah. Za i10 naj bi potrebovali le dva ”drona”, medtem ko za večji Santa Fe kar štiri.

5. Honda in zmenkarije v avtu

Honda je za leto 2017 ubrala nekoliko drugačen pristop, predstavili so namreč aplikacijo za spoznavanje sorodne duše z imenom H-Swipe.  Aplikacija naj bi pri mirujočem vozilu preučila vse bližnje ljudi in jih vozniku prikazala na digitalnem vetrobranskem steklu . Voznik lahko predlog sprejme ali zavrne z brisalci v desno oziroma levi smeri.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG