Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Legendarni ‘novi’ Ford Focus RS prejšnje generacije
Avtoblog-FocusRS-mk2 (1)

Legendarni ‘novi’ Ford Focus RS prejšnje generacije


Kaj je bolje kot kupiti popolnoma novega Ford Focusa RS? Kaj pa čisto novi primerek prejšnje generacije z le 72 kilometri na števcu.

Z pričakovano ceno med 37000 in 41000 € stane približno toliko kot novi model Focusa RS, vendar si tako lahko kupite bodočo klasiko zaradi česar verjetno ‘ClassicCarAuctions’ ne bodo imeli problema z iskanjem novega doma za ta izvrstni primerek. “Z začetkom prodaje novega Focusa RS in povečanem povpraševanju po vsem kar je hitrega in nosi Fordovo značko, pričakujemo podoben interes tudi za ta skoraj novi primerek. Ford Focus Mk2 ima vse kvalitete bodočega klasika, zato so tudi na dražbah čedalje bolj zaželjeni” je komentiral generalni direktor CCA-ja in specialist za klasične avtomobile Guy Lees-Milne.

Avtoblog-FocusRS-mk2 (6)

Avtomobil je bil narejen leta 2009 kupila pa sta ga zakonca, oba velika Fordova privrženca. Zatem je bil avtomobil zaradi neznanih razlogov shranjen v garaži , iz servisne zgodovine pa je razvidno, da je avtomobil doživel tudi en servis v oktobru 2016 in šel dvakrat čez tehnični pregled. Sklepamo lahko, da je vseh svojih 72 kilometrov naredil na poti na oba tehnična pregleda in nazaj. Dejstvo, da ima volan na desni strani bi mu lahko šteli v minus, saj tako postane manj zanimiv za potencialne kupce zunaj Velike Britanije, vendar še vedno se vprašajte, kolikokrat dobite priložnost kupiti 8 let star avtomobil, ki je še vedno nov in lahko gre od nič do 100 kilometrov na uro v 5,9 sekunde, zahvaljujoč legendarnemu petvaljniku, s 2,5 litra delovne prostornine in 305 konjskimi močmi.


Če ste se slučajno začeli zanimati, potem bodite na dražbi na NEC v Birminghamu v Veliki Britaniji prvega in drugega aprila, le ne pozabite za seboj konkretnega kupa gotovine.

Avtoblog-FocusRS-mk2 (4)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG