Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Legendarni Nissan GT-R proti Audi RS6 karavanu?
AVTOBLOG-nissan-gtr-audi-rs6-drag-race (7)

Legendarni Nissan GT-R proti Audi RS6 karavanu?


Pri Carfection so imeli nekaj prostega časa na stezi, zato so organizirali prav nenavadno dirko. V ”drag” dirki sta se namreč pomerila legendarni Nissan GT-R in družinski Audi RS6. Zmagovalec vas bo verjetno šokiral!

Kljub temu da je zadnja generacija Audija RS6 izgubila dva cilindra, je lažja in celo hitrejša od V10 predhodnika. Tako ima sedaj 2,070 kilogramov težak  RS6 pod pokrovom motorja vgrajen manjši 4,0-litrski V8 z dvojnim turbopuhalom, ki mu omogoča boljše ravnotežje, to pa se kaže v manjšem ”podkrmarjenju”. Audi RS6 v posnetku niti ni bil Performance različica, ki RS6 doda še 50 konjskih moči,, vendar je bil “običajni” RS6 s 560 konji, ki lahko stotico uradno doseže v 3,9 sekunde(Performance 0,2 sekunde manj). Ponaša se tudi z izjemnim navorom, 700 Nm navora je namreč na voljo že od 1,750 pa vse do 6,000 obratov na minuto. To pa pomeni, da je v kombinaciji s hitrim samodejnim 8-stopenjskim ZF menjalnikom dostojna konkurenca Nissanu GT-R. 

Nissan GT-R je sedaj že ikonski športni 2+2 kupe. Za modelno leto 2017 so mu namenili več moči, 3,8-litrski V6 z dvojnim turbopuhalom sedaj namreč proizvede 600 konjskih moči, kar je 30 konj več  kot jih je imel do sedaj in 652 Nm navora med 3,600 in 5,600 obrati na minuto. Tako kot Audi RS6 ima samodejni menjalnik in napreden štirikolesni pogon ter tehta “le” 1,725 kilogramov, kar pomeni, da naj bi stotico uradno dosegel v 2,8 sekunde. Se vam zdi, da je že vse odločeno? Če želite izvedeti odgovor si oglejte spodnji posnetek.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG