Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Lamborghini Miura se je vrnila, tokrat v Aventador izvedbi
Lamborghini_Aventador_Miura (1)

Lamborghini Miura se je vrnila, tokrat v Aventador izvedbi


Ob 50. obletnici nastanka legendarne Miure so ji v poklon posvetili omejeno izvedbo Aventadorja z vzdevkom Miura in kar nekaj sprememb in dodatne opreme.

Že 50 let mineva od prihoda enega najpomembnejših primerkov v svetu superšportnih, luksuznih vozil. Lamborghini Miura se je predstavil leta 1966 in je bil izdelan iz enega samega preprostega razloga. Izdelati cestni avto, z dirkalnim pridihom. Avto, ki bo hitrejši od konkurentov na dirkališču in še vedno zmožen vožnje po mestnih ali obmorskih cestah z oboževalcem za volanom. In tako je nastal eden najodmevnejših primerkov z mogočnim V12 motorjem, ki se je zapisal v avtomobilsko zgodovino. In danes, se ime Miura vrača.

Lamborghini_Aventador_Miura (4)

V poklon bo Lamborghini izdelal 50 ekstremnih primerkov, ki so osnovani na Lamborghini Aventadorju in z malo (več) barvnih odtenkov, večjimi platišči in nekaj zlata, bodo zdaj imenovani Lamborghini Aventador Miura Homage. Poganja jih enak 700-konjski V12 motor kot ga najdemo v “običajnem” Aventadorju in s pogonom na vsa štiri kolesa poleg lepote kaže tudi zmogljivost. V notranjosti je opaziti sedeže oblečene v tematsko prevleko, z oznako “Miura 50th”, ki je iz zlatega ali srebrnega sukanca.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG