Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Lamborghini Aventador prejme ADV.1 kolesa ob 50. obletnici
white-lamborghini-aventador-50th-anniversario-custom-rims-performance-wheels-adv1-aftermarket-A

Lamborghini Aventador prejme ADV.1 kolesa ob 50. obletnici


Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario je omejena serija Aventadorja 700-4 in je izdelan ob 50. obletnici podjetja Automobili Lamborghini. Kljub temu, da je tako vozilo veliki večini že samo po sebi dovolj posebno, pa se je lastnik tega primerka odločil za namestitev prirejenih platišč.

Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario je omejena serija Aventadorja LP 700-4, ki je izdelana ob 50. letnici podjetja Automobili Lamborghini. Omejena serija ponuja boljšo zmogljivost in spremenjen zunanji izgled. Kot to razkriva že samo ime, ima motor več moči in zunanjost je prejela preoblikovane dele izdelane iz ogljikovih vlaken za še boljši pretok zraka ter boljšo hlajenje motorja. Le 200 vozil je bilo izdelanih – 100 kupejev in 100 roadsterjev – vsi so bili prodani lastnikom, ki so jih previdno izbrali s strani izdelovalca avtomobilov. To je posledično omogočilo temu vozilu še večjo priljubljenost med navdušenci nad Lamborghiniji.

Motor je bil dodelan in v zahvalo novi specifični kalibraciji motorja sedaj proizvede 720 PS oziroma 530 kw (710 konjskih moči). Ta zmogljivost omogoči slavnostnemu Aventadorju pospešek do 100km/h v le 2.9 sekunde. Pospeševal bo vse tja do 354km/h, vendar pa je meritev Sport Auto Magazina izmerila najvišjo hitrost 370km/h, kar je izjemno impresivna številka.

Poleg tega pa so izboljšali tudi zunanje podrobnosti vozila, med katere spadajo povečane in podaljšane sprednje reže za zrak, kot tudi aerodinamični podaljšek odbijača, vstavili so manjše reže na pragova, nov je tudi zadnji difuzor in reža za hladilnik ki posledično izboljša pritok zraka v motor in boljše delovanje motorja. Notranjost vozila je prav tako popolnoma dodelana, kjer lahko opazimo najprestižnejše usnje v črni barvi, v kombinaciji z “Terra Emilia” in Q-Citura diamantno obliko šivanja, ki ga dokončuje oznaka 50. obletnice iz ogljikovih vlaken. Osnovna cena Aventadorja LP 720-4 50 Anniversario je 540.000 ameriških dolarjev, kar je 106.300 več kot osnovni model Aventador Roadsterja.

A Lamborghini Aventador 50th Anniversario Gets ADV.1 Wheels Installed

Enemu izmed srečnih lastnikov pa povsem običajen izgled posebne verzije vozila ni bil dovolj, zato je na svoj primerek vstavil ADV.1 platišča za še boljši izgled vozila. PML101 Trac Spec CS je oznaka vstavljenih platišč, ki se več kot podajo na divjega Aventadorja. Platišča prihajajo iz Platinum Motorsport in jih izdelujejo pri ADV.1 Wheels. Velikost prednjih platišč je 21×10 in zadnjih 21×13. Na voljo so v “Fine Tecture Gunmetal” barvi in “Polished Aluminium”.

Vir: ADV.1 Wheels
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Miran Rižnar says:

    Mokre sanje…

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG