Prikaži kategorije
Domov / Video / Koliko ‘konjev’ ima v resnici McLaren 720S ?
AVTOBLOG-McLaren-720S (10)

Koliko ‘konjev’ ima v resnici McLaren 720S ?


Za McLarnov model 720S se že nekaj časa govori, da proizvaja več konjskih moči, kot trdi proizvajalec, saj je avtomobil res neverjetno hiter. Sedaj pa imamo tudi dokaz!

V avgustu smo lahko na spletu zasledili novico, da so pri enemu primerku McLarna 720S na dinamometru izmerili kar 700 konjskih moči in 760 Nm navora na zadnjih kolesih, kar je mnogo več od deklarirane moči. Če čas  hitro zavrtimo nekaj mesecev naprej, se je lastnik internetno najbolj slavnega McLarna 720S odločil preveriti, ali lahko te številke ponovi. Že takoj med testiranjem  so pričakovano naleteli na precej velike številke, ki potrjujejo trditve, da McLaren močno podceni moč svojih avtomobilov.

V8 motor, ki poganja McLarna 720S naj bi po uradnih podatkih namreč proizvajal ‘le’ 720 metričnih konjskih moči, ob testiranju pa jih je na kolesih proizvedel le okoli 20 manj (691BHP=cca 700 KM). Če upoštevamo 10% izgube pogonskega sklopa v prenosu moči od motorja do zadnjih koles, to pomeni, da motor v resnici proizvaja okoli 770-780 konjskih moči, v primeru, da so izgube še večje pa bi lahko ta model proizvajal preko 800 konjskih moči, kar pojasni neverjetne zmogljivosti tega modela. Nekateri potihoma pravijo, da je 720S celo hitrejši od večjega brata P1, k čemer te številke o moči, prispevajo dobršno mero kredibilnosti, saj naj bi bencinski motor v Mclarnu P1 proizvajal ‘le’okoli 740 konjskih moči, kar je vse kar avtomobilu ostane, ko se mu popolnoma izpraznejo baterije. Zanimivi rezultati!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG