Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Ko Audi RS6 in RS7 skupaj proizvajata kar 1640 konjev
AVTOBLOG-wheelsandmore-RS6-RS7 (3)

Ko Audi RS6 in RS7 skupaj proizvajata kar 1640 konjev


Ste si ob pogledu na Audi RS6 in RS7 kadarkoli mislili: ta reč pa potrebuje več moči?

Tudi mi ne, pa vendar se podjetje WAM oziroma Wheelsandmore ne strinja z nami, zato so vzeli 4.0 litrski twin-turbo V8 motor in ga iz standardnih 560 konjskih moči in 700 Nm navora, ‘navili’ na pošastnih 820 konjskih moči in kar 980 Nm navora.

AVTOBLOG-wheelsandmore-RS6-RS7 (18)
To so dosegli s predelavo turbin in optimiziranjem motorne elektronike, dodatkom novih športnih katalizatorjev in ročno izdelanega izpuha z daljinsko nastavljivimi loputami. Pospeška do ‘stotice’ še niso izdali, končna hitrost pa je bojda narasla na neverjetnih 344 kilometrov na uro.

Oba RS modela ravno tako dobita set 22 palčnih 6Sporz večdelnih platišč, izdelanih s strani tunerja, obdajajo pa jih pnevmatike Continental dimenzije 305/25. Platišča lahko na zahtevo stranke pobarvajo v kakršno koli barvo in barvno kombinacijo in gredo z roko v roki z nastavljivim KW podvozjem ali elektronskim LowMaXX modulom za znižanje vozila v modelu RS7.

AVTOBLOG-wheelsandmore-RS6-RS7 (25)
V kolikor vam ‘družinski športniki’ ne dišijo preveč in imate še vedno raje pravega superšportnika v obliki Audija R8, vam pri Wheelsandmore ravno tako ponujajo predelavo, ki moč 5.2 literskega V10 motorja dvigne na 800 konjskih moči in 810 Nm navora. Ta do stotice pospeši v le 2,6 sekunde, hitrost 200 kilometrov na uro pa doseže v 8,5 sekunde.

Tudi R8 prejme večja platišča, ki so v tem primeru velikosti 20 palcev spredaj in 21 palcev zadaj, za trakcijo pa skrbijo 245 mm široke prednje pnevmatike in 325 mm široke zadnje pnevmatike. Te so izdelane ročno in so bile razvite skupaj z znižanim podvozjem, ki še dodatno zniža center težišča celotnega avtomobila.

Smo pritegnili vašo pozornost? Oglejte si zgornje fotografije in povejte katerega bi imeli vi.

AVTOBLOG-wheelsandmore-RS6-RS7 (16)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG