Prikaži kategorije
Domov / Novice / Kljub zvišanju trošarin cene goriva navzdol!
gas-nozzle

Kljub zvišanju trošarin cene goriva navzdol!


Kljub temu, da je vlada zvišala trošerine, so se ponovno pocenili dizel, bencin in kurilno olje. Pocenitev je sicer manjša kot smo jo pričakovali prejšnji teden, a je vseeno zelo dobrodošla.

Po nedavni pocenitvi, do katere je prišlo 18.1.2016 ob polnoči je dizelsko gorivo po dolgem času spet padlo pod 1 € na natočen liter. V noči iz danes na jutri bomo ob polnoči spet deležni nove pocenitve, ki sicer ne bo tako drastična, bo pa vseeno več kot dobrodošla.

Od polnoči naprej bo potrebno za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteti le še 1,155, kar je 0,004 evra manj kot danes.

1,207 €  ali 0,002 evra  manj boste sedaj plačali za liter 100-oktanskega bencina.

Dizelsko gorivo, ki je od zadnje pocenitve padel pod evro na liter se sedaj poceni za dodatni 1 cent, kar na liter znese  0,978 evra.

Pocenilo pa se bo tudi kurilno olje, katerega cena bo po novem znašala 0,599 evra na liter.

Sicer še vedno ne dosegamo nizkih cen, ki jih lahko opazimo v severni Avstriji, pa vendar se moramo zadovoljiti s tem kar nam je ponujeno. In vsaka pocenitev kljub vsemu prinese vsaj nekaj dobre volje.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG