Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Kia zopet razglašena kot najkvalitetnejša znamka!
AVTOBLOG-Initial-Quality-Survey (10)_1680x840

Kia zopet razglašena kot najkvalitetnejša znamka!


Kia je v neodvisni raziskavi JD Power Initial Qualitiy Study že drugo leto zapored dobila naslov najkvalitetnejše znamke. Med luksuznimi, športnimi znamkami je še vedno nepremagljiv Porsche, preseneča pa tudi Volkswagen. Preverite ali je tudi ‘vaša’ znamka kje v vrhu.

J.D. Power Initial Quality Study v Združenih državah Amerike, je za svojo raziskavo združil odzive preko 80 tisoč kupcev avtomobilov z modelnim letom 2017 po pretečenih 90 dneh uporabe. Študija zajema 233 vprašanj, organiziranih v osem kategorij.

Že prejšnje leto, je bila Kia prvo ‘ne premium’ podjetje v 27 letni zgodovini raziskav, ki je premagala vse konkurente. Tudi letos je prehitela vse luksuzne znamke kot so Porsche, Lexus in Audi, skupaj z ostalimi konkurenti s statusom bolj ljudskih znamk kot so Ford, Hyundai in Toyota. Ne samo, da je Kia zasedla skupno prvo mesto, zmagala je namreč tudi s posameznimi modeli v kar petih segmentih, kar je več od kateregakoli ostalega proizvajalca avtomobilov. Zmage v svojih segmentih so za Kio dosegli Kia Cadenza (kategorija velikih avtomobilov), Kia Forte (kategorija kompaktnih avtomobilov), Kia Niro (kategorija majhnih križancev), Kia Sorento (kategorija srednje velikih SUVov) in Kia Soul(kategorija kompaktnih enoprostorcev). Od ostalih sta se s po štirimi zmagami v segmentih odrezala General Motors in BMW.

AVTOBLOG-Initial-Quality-Survey (4)_1680x840

Za leto 2017, so pri korejskem izdelovalcu avtomobilov zabeležili le 72 napak na 100 prodanih vozil (PP100) v prvih 90 dneh lastništva, kar je zelo pod industrijskim povprečjem 97 napak na 100 avtomobilov. Drugo mesto je z dosežkom 77/PP100, morda ravno tako presenetljivo dosegel Genesis, ki je luksuzna podznamka Hyundaia, med luksuznimi športnimi znamkami pa je zopet dominiral Porsche z dosežkom 78/PP100.

Toyota, ki velja za nepokvarljivo je dosegla le malo boljši rezultat od industrijskega povprečja s 95 napakami na 100 avtomobilov, luksuzni japonski Lexus, pa je z dosežkom 98/PP100 celo pod njim. Presenetljivo se je ne glede na težave v zadnjih letih, Volkswagen zavihtel pred vse japonske znamke razen Nissana z dosežkom 94/PP100, Ford pa je s 86/PP100 prehitel tudi VW.

AVTOBLOG-Initial-Quality-Survey (5)_788x1050

Če govorimo le o izboljšanjih, je tukaj gladki zmagovalec MINI, kjer so kupci zabeležili kar 33 napak na 100 avtomobilov manj kot v istem obdobju lani, sledijo pa mu Ram (28/PP100 izboljšanje), Acura (19), Volvo (18) in Ford (16). Generalno gledano, se je vozilom ‘začetna kvaliteta’ v zadnjem letu dvignila za 8 odstotkov, izboljšanje pa je doseglo kar 27 od 33 znamk vključenih v študijo.

“Proizvajalci avtomobilov se odzivajo na odzive strank, zato proizvajajo kvalitetnejša vozila, industrija pa se je v vsakemu izmed prejšnjih treh let močno izboljšala . Današnja vozila imajo več stvari ki se lahko pokvarijo, vendar se jih, glede na naše podatke, pokvari čedalje manj.” je dejal Dave Sargent, podpredsednik oddelka za globalni avtomobilizem pri J.D. Power.

Ostali podatki te raziskave kažejo na to, da je največji vir napak ravno audio in komunikacijski sistem, ki lastnikom še vedno povzroča največ sivih las, ne glede na največje izboljšanje v tej kategoriji. Presenetljivo so edina kategorija, kjer se je pokazal porast napak, varnostni sistemi kot so adaptivni tempomat, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu, sistem za izogibanje trka in opozorilo za vozila v mrtvem kotu. Ravno zato J.D. Power opozarja, da si bodo s tem proizvajalci ustvarili nezaupanje v varnostne sisteme s strani kupcev in tako nezaupljivost do avtonomnih modelov, ki jih vsi tako pridno razvijajo in temeljijo na teh sistemih.

AVTOBLOG-Initial-Quality-Survey (2)_1680x840

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG