Prikaži kategorije
Domov / Znamke / KIA / Kia Stinger – dokaz, da lahko ‘driftajo’ tudi korejci
AVTOBLOG-Stinger-KIA-drift (2)

Kia Stinger – dokaz, da lahko ‘driftajo’ tudi korejci


Stinger je najbolj nekonvencionalna Kia v zgodovini znamke in čedalje bolj izgleda, da bo popolnoma spremenil pogled na to korejsko znamko avtomobilov.

Tako kot Hyundai, je tudi Kia zadnje čase v precejšnih težavah. Prodaja obeh korejskih znamk upada, predvsem zaradi uveljavitve obeh znamk s poceni majhnimi avtomobili. Sedaj  so namreč začeli proizvajati tudi luksuzne in SUV vozila, za katera ljudje pač niso pripravljeni plačati tolikšne vsote denarja, za avtomobil s korejsko značko na nosu, če lahko za podoben denar dobijo že nekaj ‘preverjenega’ (beri nemškega). Sedaj je Hyundai našel svojo pot s tem, ko je ustvaril luksuzno podznamko Genesis, medtem pa izgleda, da ima Kia povsem druge načrte.

KIA GT Image (41)

Kiin koncept GT4 iz  avtomobilskega salona v Detroidu leta 2014, je pokazal entuziastične ambicije znamke, ki so se z novim Stingerjem končno utelesile. Kia je zamenjavo coupeja za limuzino, vsaj za nas entuziaste, povsem upravičila z vgradnjo 3,3 litrskega V6 twin turbo motorja. Ta razvije 365 konjskih moči, ki so lahko speljani le na zadnji kolesni par ali na vsa štiri kolesa, odvisno česa si kupec zaželi.

KIA GT Image (40)

Seveda je naravno pričakovati, da avtomobil s takimi sestavinami kar prosi po izvajanju ‘neumnosti’, če seveda najdemo primerno parkirišče in imamo le zadnji pogon. Vse kar potrebuje je gumb za popolno izključitev ESP sistema in glede na spodnji video to tudi ima.


Na posnetku lahko vidimo, kako so zadnje pnevmatike prepuščene na nemilost vozniku, ki jih počasi spreminja v dim in črne črte na asfaltu. Tega ni le zabavno gledati ampak je ravno tako zanimivo videti, kako dobro se avtomobil obnaša, če gre voznik preko meja oprijema in glede na posnetek, so inženirji pri Kii opravili odlično delo. Vendar, je to dovolj za  rešitev znamke? Na odgovor na to vprašanje bomo morali še počakati, do takrat pa uživajte v spodnjem videoposnetku in zvoku ‘jokajočih’ pnevmatik.

 

Vir: Youtube
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Miran Rižnar says:

    Tudi sam imam KIO, a me je to skoraj sram priznati. Model je spectra, baje ima 100KM, le da ne vem, kje so skrite, ker našel jih še sigurno nisem. Vem pa to, da so te konjske moči bolj žejne od sosednjih haložanov, saj hudič pije poleti in pozimi preko 10l/100km (mešano). Ta KIA, ki jo je videti na videu, pa je prav strupena. Žal po moje pije pri živahnejši vožnji okoli 18l/100km, pa če bi jo hotel registrirati pri nas bi te uradniki najbrž obrali do mozga, ne samo do kosti…

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG