Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Kdo zmaga v ”drag” dirki, Land Rover Defender ali Fiesta ST?
AVTOBLOG-drag-top-gear-land-defender-fiesta-st (1)

Kdo zmaga v ”drag” dirki, Land Rover Defender ali Fiesta ST?


Med najbolj zanimivimi ”drag” dirkami zagotovo najdemo tudi to, v kateri se za zmago bojujeta mali športnik z imenom Ford Fiesta ST in predelano terensko orodje Land Rover Defender.

Primerjava dveh popolnoma različnih avtomobilov je vedno zelo zabavna, kljub temu, da včasih ni najbolj smiselna.

”Top Gear” ostaja zvest svoji ”drag race” seriji videoposnetkov, v tokratnem pa so v dirko postavili Land Rover Defenderja 101 in Ford Fiesto ST.

Velja omeniti, da ima ta primerek Defenderja v primerjavi s serijskim, vgrajen Jaguarjev V6 bencinski motor s kompresorjem, ki razvije 440 konjskih moči. Predelali so ga pri podjetju Bowler, ki slovi po domiselnih, zanimivih in predvsem zmogljivih predelavah avtomobilov, vsi pa so osnovani na vozilih znamke Land Rover. 

AVTOBLOG-drag-top-gear-land-defender-fiesta-st (2)

Kljub zmogljivemu motorju, Defender še vedno tehta malce manj kot dve toni, kar pomeni, da se po razmerju moči in mase brez težav kosa z precej lažjo Fiesto ST, ki ima vgrajen 1,6-litrski prisilno polnjeni štirivaljni bencinski motor, ki razvije 197 ”konjev”.

Zmagovalec niti ni pomemben, saj gre za popolnoma drugačna avtomobila in le zabavo, Fiesta ST je namreč mali športnik, Defender pa pravo terensko oziroma kar ”rally” ”orodje”! Kdo zmaga? Poglejte v spodnjem video posnetku!

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG