Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Karavanski Mercedes razreda E gre v boj proti Audi A6 Allroad!
Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

Karavanski Mercedes razreda E gre v boj proti Audi A6 Allroad!


Kot smo že vajeni, bo Mercedes tudi za povsem novi razred E kmalu predstavil njegovo karavansko različico, ki bo s prihodom na trg pozneje letos in modelno različico All Terrain konkurirala Audiju A6 Allroad.

Razred E All Terrain bo prvi model, ki bo umeščen v nov segment križanih modelov. Novi segment bo postregel z mnogimi zanimivimi, terensko navdahnjenimi vozili. Prihajajočega križanca lahko pričakujemo že v oktobru, štirikolesno gnani karavan pa bo postal dobra alternativa za Mercedesova SUV vozila. Cena vstopne različice E200 naj bi se pričela okrog 50.000 €.

Osnova za razred E All Terrain bo peta generacija karavanske izpeljanke razreda E, ki sicer še ni bila predstavljena, jo pa pričakujemo kmalu. Obe različici bosta uporabljali mnoge aluminijaste elemente.

mercedes-e-class-all-terrain-03

Nedavno posnete fotografije nakazujejo na opazne razlike, ki različico All Terrain ločujejo od navadne karavanske izpeljanke z edinstvenimi dodatki, kot so ojačan sprednji in zadnji odbijač s plastičnimi ploščami, dodatno obložena notranjost blatnikov, integrirane strešne letve in nov dizajn platišč. Po neuradnih informacijah so tudi za notranjost načrtovane spremembe z različnimi kombinacijami oblog, ki bodo poživile in individualizirale vsak posamičen avtomobil.

Kot limuzina razreda E bo tudi All Terrain postregel z istimi, s turbinami podprtimi štiri- in šestvaljnimi, dizelskimi ter bencinskimi motornimi različicami. Na voljo bo tudi povsem nov, nedavno predstavljen štirivaljni dizelski motor. Seveda je, kot se za avtomobile višjega cenovnega razreda spodobi, na poti tudi priključno-hibridna izpeljanka.

mercedes-e-class-all-terrain-08

Vsi motorji bodo s kolesi povezani preko Mercedesovega 9G-Tronic 9-stopenjskega samodejnega menjalnika. Za prenos moči na posamična kolesa bo skrbel že dobro znani štirikolesni pogon 4Matic.

Da se bo tudi po višini lahko postavil ob bok Audiju A6 Allroad, bo Mercedes svojega favorita razreda E All Terrain opremil z zadnjo različico zračnega vzmetenja, t.i. Air Body Control system.

Višina vozila je prilagodljiva in omogoča izbiro med dvema višinama na sprednji osi in tremi višinami na zadnji osi. Tako bo voznik s pomočjo Air Body Control sistema izbiral med različno odmaknjenost od tal, ki se bo na avtocesti samodejno prilagodila in s spuščanjem izboljšala aerodinamično učinkovitost avtomobila.

Oglejte si ekskluzivne fotografije prihajajočega Mercedesa razreda E All Terrain.

Vir: AutoCar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG