Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Kako se novi Audi A8 primerja s prejšnjim?
AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (1)

Kako se novi Audi A8 primerja s prejšnjim?


Novi Audi A8 v sebi skriva veliko napredne tehnologije in varnostnih sistemov. Ne glede na to, da ne predstavlja evolucije pri zunanjem oblikovanju, nas vseeno zanima kako se primerja z prejšnjo generacijo?

Audi A8 je brez dvoma ena izmed največjih novitet letošnjega leta z ogromno napredne tehnologije, kjer so nekatere namenjene varnosti potnikov, druge pa zabavi in predvsem udobju. Brez dvoma, se prejšnja generacija te limuzine tehnološko le stežka kosa s trenutno, zato smo se v tej primerjavi osredotočili na izgled.

AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (9) AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (8)

Pri novem A8 že takoj opazimo, da je na oblikovanje močno vplival Prologue koncept. Spredaj lahko tako na prvi pogled opazimo večjo masko, tanjše žaromete, linije pa so nasploh bolj čiste.

Zadaj je sprememb več, zadnje luči so popolnoma v OLED tehnologiji, povezuje pa jih tanka in osvetljena svetlobna črta. Iz bočnega profila opazimo tudi nižje spuščajočo se elegantno strešno linijo.

AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (11) AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (10)

V notranjosti je bilo pri prejšnji generaciji ob faceliftu največ sprememb predvsem na multimedijskem sistemu.  Izboljšan je bil MMI sistem, kamera za nočni vid, ”head-up” projekcijski zaslon, dodanih pa tudi veliko asistenčnih sistemov. Za udobje potnikov so skrbeli hlajenimi sedeži s funkcijo masaže in električno pomično naslonjalo za noge.

AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (15) AVTOBLOG-audi-a8-primerjava (14)

V novi generaciji je ravno tako poskrbljeno za sprostitev in udobje, saj novi A8 potnikom ponuja masažo stopal, popolnoma aktivno vzmetenje, ogrevane vzglavnike in tako imenovano ”level 3” avtonomno vožnjo, ki Audija A8 ponesejo na sam vrh v tem segmentu. V notranjosti so se sicer inženirji znebili skoraj vseh fizičnih tipk in stikal, tudi MII kontrolerja ni več, nasplošno pa v notranjosti prevladuje minimalizem.

 

 

 

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG