Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Kako hitra je v resnici nova Honda Civic Type R?
2017 Honda Civic Type R

Kako hitra je v resnici nova Honda Civic Type R?


Honda Civic Type R je že podrla precej rekordov, a nas še vedno uspe presenetiti.

Honda Civic Type R je izjemno zmogljiv avtomobil, pa ne le za standarde nabritih kombilimuzin, ampak tudi nasploh. Ne le, da si lasti rekord na Nurburgringu za avtomobile s prednjim pogonom, temveč tudi proizvaja izmerjenih 300 konjskih moči na kolesih, kar namiguje, da motor v resnici proizvaja še več moči, kot trdi japonski proizvajalec. Že, če privzamemo le 10 odstotne izgube moči v prenosu od ročične gredi do kolesa, kar je nekakšen minimum, potem motor proizvaja 330 konjskih moči, če pa privzamemo 15 odstotne izgube, smo že bližje 345 konjskim močem, kar pojasni izjemne zmogljivosti avtomobila.

Uradno Civic Type R potrebuje le 5,7 sekunde za pospešek do stotice, pospeševanje pa se naj bi ustavilo pri 272 kilometrih na uro. Zakaj pravimo naj bi? Ker smo našli video, ki dokazuje, da je ta kombilimuzina zmožna tudi hitrosti do 283 kilometrov na uro, v primeru daljšega odseka pa mislim, da bi šlo še dlje, saj je avtomobil takrat še vedno vidno pospeševal.

2017 Honda Civic Type R
Seveda ne moremo dokazati pogojev v katerih se je test izvajal. Morda je bila cesta speljana v dolino, morda je pihal veter v hrbet ali pa je to le posledica nenatančnosti merilnika za hitrost, kar bi že samo po sebi lahko razložilo razliko. Lahko pa je test tudi povsem realen.
Kakorkoli, tekmeci kot je prihajajoči Renault Megane, bodo imeli težko nalogo prevzeti prestol Hondi Civic Type R, zato se že veselimo tega rivalstva tudi v prihodnje, saj je vedno postreglo z izjemnimi avtomobili. Vabljeni k ogledu videa spodaj, ali pa si v zgornji HD galeriji najdite novo ozadje za vaš računalnik ali pametni telefon.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG