Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Rolls-Royce / Jon Olsson si je omislil novo 810 konjsko zver
AVTOBLOG-Jon-Olsson-RR  (8)

Jon Olsson si je omislil novo 810 konjsko zver


Svetovno znani smučar Jon Olsson je velik navdušenec nad močnimi avtomobili, ki si jih po svojem okusu tudi rad predela. Po novem je njegov ‘tretma’ prejel Rolls Royce Wraith, ki je prejel posebni strešni nosilec, dodatne luči v stilu reli avtomobilov, glasen izpušni sistem in ogromno zalogo moči. Več v videu.

Ko je Rolls Royce predstavil Wraith-a, ga je poimenoval kot najmočnejšega in najbolj dinamičnega Rolls Royce-a vseh časov, vendar očitno nekaterim tudi standardni 6,6 litrski twin turbo V12 motor s 630 konjskimi močmi in 800 Nm navora ni dovolj. Ne če si freestyle smučar, zagret ‘tuner’ in veteran Gumbala – Jon Olsson.

AVTOBLOG-Jon-Olsson-RR  (5)

Verjetno se še spomnite vseh njegovih avtomobilov. Vsi imajo veliko skupnega in sicer vsi so predelani, oblečeni v kamuflažno folijo in imajo na strehi posebne nosilce za prevažanje najrazličnejših športnih rekvizitov. Imel je že vse od Nissan GT-R-a, Audi R8, Lamborghini Gallardo, Murcielago SV in Audija RS6, ki je bil predelan v stilu DTM dirkalnikov z dovolj moči, da je lahko pospešil vrtenje planeta.

Jon Olsson Audi RS6 DTM

Sedaj se je odločil za povsem drugo pot, pot po kateri ni šel še nihče s tem ko je svoj standardni ‘tretma’ uporabil na luksuznem Rolls Royce Wraith-u. Najprej je avtomobil dostavil podjetju Absolute Motors, kjer so ga naredili še hitrejšega in močnejšega. Se sprašujete koliko? Po testiranju na merilnih valjih, so te pokazali kar 810 konjskih moči.

Naslednja stvar je bila seveda zamenjava standardnega izpušnega sistema, kjer je podjetje Quicksilver z unikatnim izpušnim sistemom poskrbelo za presenetljivo zvočno kuliso, ki spominja na tisto iz V12 ere Formule 1. Ker ima Wraith le dvoje vrat, je Jon nanj namestil še poseben magnetni strešni nosilec, s katerim prevaža naokoli svoj surf na reaktivni pogon, ki je izdelan iz ogljikovih vlaken.

Da je izgled popoln, je avtomobil oblekel še v značilni kamuflažni vzorec, dodal 6 utripajočih LED meglenk in 24 palčna Forigiato platišča z nizkoprofilnimi pnevmatikami.

Kot lahko vidite iz slik in videa, lahko s tolikšno močjo počnete zelo ne Rolls Royce zadeve, kot naprimer proizvajanje brutalnega zvoka ob ‘kurjenju’ pnevmatik, ki jih avtomobil poje za šalo. Jon ravno tako pove, da je to le poletna konfiguracija in trenutno še dela na zimski, kar verjetno pomeni precej izrazite zimske pnevmatike in strešni kovček. Po drugi strani pa, če pomislimo je to le Jon, zato je lahko karkoli.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG