Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Tesla / Je voznik Tesle z avtonomno vožnjo pred smrtjo gledal film?
Tesla_Model_S_Žrtev (1)

Je voznik Tesle z avtonomno vožnjo pred smrtjo gledal film?


Novica o prvi smrtni žrtvi med avtonomno vožnjo po cesti s Teslinim modelom S, se širi po spletu in vse več informacij je znanih o okoliščinah nesreče, nekatere bolj malomarne kot druge.

Tesla model S že dve leti nudi možnost avtonomne vožnje in pred kratkim se je zgodil primer prometne nesreče, v kateri je voznik Teslinega modela S umrl. Zdaj pa se pojavljajo nove informacije, ki trdijo da je poleg zatajitve sistema avtonomne vožnje, zatajil tudi voznik, ki je med vožnjo domnevno gledal film Harry Potterja. Joshua Brown je domnevni voznik in žrtev nesreče, sam pa je tudi že pred tremi meseci objavil posnetek na svojem Youtube kanalu, ki prikazuje kako se je Teslin model S med avtonomno vožnjo bližnje izognil nesreči s tovornjakom.

Tokrat pa te sreče ni bilo, saj vozilo v avtonomni vožnji ni zaznalo tovornjaka, ki se je vključeval na avtocesto in zapeljal pred Teslo. Prejeti podatki kažejo, da tudi voznik ni zaviral zato je do nesreče prišlo ob polni hitrosti. Tesla poudarja, da je avtonomni sistem še vedno v razvijanju in zato je držanje volana še vedno obvezno, za prevzem nadzora v primeru težav. Podjetje je tudi poklonilo svoje spoštovanje in sožalje svojcem in se bodo še naprej trudili za izpopolnitev avtonomnih sistemov.

Tesla_Model_S_Žrtev (2)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG