Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Je to najbolj prestižno in najbolj zmogljivo plovilo na svetu?
AVTOBLOG-GTR-AMG-Mercedes-Mercedesbenz-marauder (3)

Je to najbolj prestižno in najbolj zmogljivo plovilo na svetu?


Cigarette Racing z športnim oddelkom Mercedes-Benza AMG sodeluje že vse od leta 2007. Za 10 letno obletnico uspešnega poslovanja ter hkrati 50 letno obletnico delovanja oddelka AMG pa so s skupnimi močmi predstavili športno plovilo z neverjetnimi 3,100 konjskimi močmi. Po besedah Tobiasa Moersa so zmogljivost, perfekcija in strast ključne lastnosti, ki povezujejo ta dva podjetja. Obletnico bodo praznovali z osmimi prestižnimi plovili, Marauder GT R pa med njimi izstopa najbolj.

Predstavljen na Miamijskem mednarodnem salonu plovil, Marauder AMG GT-R v svoji konstrukciji večinsko uporablja karbonska vlakna, izdelana z tehnologijo ”vacuum infusion”. Slednje napram predhodniku pomeni nižjo maso za 590 kilogramov. Paluba in kabina, ki sprejme pet oseb, je tudi v večini izdelana iz karbonskih vlaken, v sredini polnjenim z peno. Iz karbonskih vlaken je izdelan tudi pokrov motorja, medtem ko so maso plovila uspešno znižali še z bolj optimizirano elektroniko. Za karbonska vlakna so se v veliki meri odločili predvsem zaradi večje dinamike plovila, pa tudi hitrosti. Pod zajetnim karbonskim pokrovom motorja športno plovilo skriva kar dva motorja, ki pa žal nista izdelka oddelka AMG, temveč podjetja Mercury. Vsak izmed njih proizvede 1,350 konjskih moči na 91 oktanskim bencinskim gorivom. Z tipko ‘Race’ pa se moč obeh enot iz 1,350 konjskih moči povzpne na vrtoglavih 1,550 konjskih moči.

AVTOBLOG-GTR-AMG-Mercedes-Mercedesbenz-marauder (1)

AMG oddelek je plovilu po besedah glavnega oblikovalca Daimlerja -Gordona Wagenerja prispeval z barvo in vsemi dodatki na zunanjosti. Notranji sedeži so na primer delo AMG-jevega Performance Studia, zelena barva imenovana ”Green Hell Magno” pa vzeta iz barvne palete modela GT R Na plovilu je uporabljen tudi logo, ki pooseblja 10 letno obletnico sodelovanja oddelka AMG in podjetja Cigarette Racing. ”Ena dirkaška ikona je navdihnila drugo”, ponosno trdi Wagener,. V prihodnosti bodo nadaljevali z postavljanjem rekordkov tako na kopnem kot tudi na vodi, obenem pa postavljali nove smernice oblikovanja ter veliko užitka z zmogljvimi agregati. Plovilo Marauder AMG je na voljo le po naročilu, kar pa pomeni, da cene žal niso znane, ampak cena je brez dvoma astronomska. Kljub temu pa si lahko ogledate fotogalerijo tega neverjetnega plovila.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG