Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Je to eden izmed najbolj elegantnih Lamborghinijev?
AVTOBLOG-lamborghini-aventador-miura-homage-edition (6)

Je to eden izmed najbolj elegantnih Lamborghinijev?


Tisti, ki so vajeni Lamborghinijev v bolj agresivnih in živih barvah, bodo ob pogledu na tega Aventadorja ostali brez besed.

Lamborghini avtomobili že po naravi izgledajo zelo privlačno, k temu pa močno pripomorejo tudi agresivne in dokaj žive barve. Danes vam predstavljamo enega izmed najbolj elegantnih Lamborghinijev, ki smo jih kdajkoli uspeli videti.

AVTOBLOG-lamborghini-aventador-miura-homage-edition (5)

Gre za model Aventador, v posebni omejeni seriji z imenom Miura Homage Edition. Izdelanih je bilo le 50 primerkov, ekskluzivno v namen praznovanja 50 letnice od predstavitve najbolj prodornega in znamenitega modela te znamke.

Miura Homage Edition je bila razvita v Sant’Agata’s oblikovalskem oddelku, vsa vozila te serije pa so izstopajoča zaradi posebne dvobarvne zunanjosti. Inspiracijo so črpali iz originalne Miure. Na njega so spredaj namestili 20-palčna aluminijasta platišča, zadaj pa celo 21-palčna platišča. Tako naj bi se silhueta Aventadorja bolj tekoče ujela s karoserijskimi dodatki.

AVTOBLOG-lamborghini-aventador-miura-homage-edition (4)

Kupci so lahko barvno kombinacijo izbirali sami. Ta, ki vam ga predstavljamo danes je med njimi po našem mnenju najbolj eleganten, vključuje temno modro barvo s srebrnimi dodatki, na spletu pa smo zasledili tudi druge barvne kombinacije, ki pa se nam ne zdijo tako posrečene. Tudi notranjost je bila močno spremenjena, sedeži so odeti v najbolj kvalitetno usnje rjave in črne barve, na večih mestih pa najdemo oznake Miura.

AVTOBLOG-lamborghini-aventador-miura-homage-edition (2)

Z le 160 kilometri na števcu, je kot nov. Prodaja ga avtohiša iz Newport Beach, Kalifornija, za njega pa bi radi iztržili pol milijona dolarjev, kar pomeni, da običajnega novega Aventadorja dobimo za 100 tisoč dolarjev manj. Brez dvoma bo omenjeni primerek zagotovo v prihodnosti zaradi edinstvenosti Miura Homage različice in seveda že omenjene dokaj posrečene dvobarvne kombinacije zadržal več svoje prvotne vrednosti, kar je tudi namen takih posebnih različic.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG