Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Indijski Bugatti Veyron za “navadne smrtnike”
replika-bugatti-veyron (1)

Indijski Bugatti Veyron za “navadne smrtnike”


Vam je Veyron všeč, a si ga ne morete privoščiti? Iz Indije prihaja rešitev. Prav poseben ponaredek Bugatti Veyrona!

Sant Gurmeet Ram Rahim Singh Insan je ime indijskega socialnega reformatorja, pridigarja, duhovnega vodje in v zadnjem času tudi igralca. No, poleg vsega omenjenega je skoraj 49- letni Indijec velik ljubitelj avtomobilov, natančneje velik ljubitelj močno spremenjenih, dodelanih, predelanih avtomobilov, ki naj bi jih predeloval celo sam.

Tudi avtomobil, ki ga lahko vidite na fotografijah, je produkt njegovega dela. Močno spominja na “kralja hitrosti”, Bugatti Veyrona, seveda pa nima namena, da bi mu konkuriral tudi po moči in najvišji hitrosti. Replika Veyrona je bila opažena v Mumbaju, varovala pa sta jo dva varnostnika z brzostrelkami. Zeleni vrag je bil kovan ročno v avtomobilski delavnici v Haryani, na določenih mestih pa je na ta račun možno videti manjša neskladja delov med seboj. Avtomobil je bil nato odet v dvobarvno kombinacijo zelene in rumene, kar mu dá bolj strupen in vpadljiv izgled, ki dobro skriva, da je pod “oblekico” Veyrona pravzaprav stara Honda Accord.

replika-bugatti-veyron (4)

Notranjost stare Honde tako v osnovi ostaja večinoma nespremenjena, izgubila je le zadnje sedeže, ročno pa je bila v celoti preoblečena v nove, bolj vpadljive in kontrastne barvne odtenke, ki zunanjemu opazovalcu ne bodo dobro vidne zaradi zatemnjenih stekel.

Veyron ali Accord (kakor vam je ljubše) je sicer deležen varnostne opreme, kot sta ABS in EBD, če se duhovni vodji vseeno kdaj kaj pripeti. Opremljen je še z vzvratno parkirno kamero, usnjenimi sedeži in vgrajenim zvočnim sistemom, ki ga je možno upravljati preko multifunkcijskega volana. Zunaj so razvidna še vzvratna ogledala z vgrajenimi smerniki, povsem prilagojene sprednje luči, čudovita velika platišča z nizkopresečnimi pnevamtikami in zavorne čeljusti v zeleni barvi. Honda, ki želi biti Bugatti, pod pokrovom skriva “le” 3,5 litra velik šestvaljni bencinski motor, ki ga s kolesi povezuje samodejni menjalnik. Pravi Bugatti Veyron po drugi strani premore 8,0-litrski W16 s štirimi turbinami, ki pomagajo razviti 1001 konjsko moč in 1250 Nm navora, kar zadošča za najvišjo hitrost 408,47 km/h.

replika-bugatti-veyron (6)

Kljub temu, da ponaredek mogočnega Veyrona ne dosega tako velikih hitrosti kot eden in edini Veliki, pa je stvaritelju tega posebneža uspelo vpeljati kar nekaj zanimivih dodatkov, ki manjkajo celo pravemu Veyronu. Med slednje prav zagotovo spada velik odlagalni prostor za sprednjima sedežema, električna sončna streha, višja lega karoserije ter v srce oblikovana sprednja zračna reža, ki verjetno ne bo všeč vsakemu.

Najpomembneje pa je, da si ga lahko privošči prav vsak, lahko pa poskusite srečo in svoj družinski avtomobil zaupate nekomu, ki ga bo za vas spremenil v nekaj bolj ekstravagantnega, nekaj posebnega, nekaj, kar spominja na velike superšportnike!

Zeleno-rumen strup na kolesih si oglejte v priloženih fotografijah.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG