Prikaži kategorije
Domov / Novosti / Icona Vulcano je dražji in počasnejši kot Bugatti Chiron
Icona_Vulcano (8)

Icona Vulcano je dražji in počasnejši kot Bugatti Chiron


V Italijanski Iconi so izdelali unikatno vozilo, sestavljeno popolnoma iz titana in z možnostjo več kot 1.000 konjskih moči. Cena: 2.500.000€!

Icona Vulcano je vozilo, izdelano z namenom privabljanja pogledov mimoidočih in ko pride čas, tudi dokazati svojo zmogljivost in tehnično popolnost. Sicer je zelo malo ljudi na svetu, ki bodo uspeli videti to vozilo v živo, še manj pa tistih, ki ga bodo uspeli voziti, saj je izdelan le en samcat primerek, kar pa močno vpliva na vrednost vozila. Cena za ta unikaten primerek je vrtoglavih 2.500.000 evrov, kar je več kot Bugatti Chiron, Lamborghini Centenario in tudi McLaren P1 GTR. Zanimiva cena, glede na to da do 100km/h potrebuje 2.8 sekunde in doseže hitrost 335km/h, kar so zavidljivo impresivni rezultati, vendar še vedno “slabši” od zgoraj omenjenih cenejših konkurentov. Zmogljivost torej, ni glavna vrednota tega vozila.

Icona_Vulcano (7)

Vulcano je celotno izdelan iz materiala titana, ki se uporablja tudi za izdelavo vesoljskih raket, motorjev za reaktivce, mobilnih telefonov in marsikaj drugega, kar potrebuje čvrsto sestavo. Glavni oblikovalec vozila Samuel Chuffart je izdal da je dobil inspiracijo za obliko vozila iz enega najhitrejših letal Blackbird SR-71, namenjenega opazovanju in izvidništvu. V resničnem življenju sicer ni opaziti podobnosti je pa kljub temu oblikovno zelo zanimiv. Ob pogledu na zadnji del me kar oči zabolijo, saj jih dvojne luči močno zmedejo, sprednji del pa ob prvem pogledu spominja na Lexusovega superšportnega LFA, ki je tudi hitrejši in kar osemkrat cenejši!

Icona_Vulcano (4)

Chuffart je izdal tudi informacijo, da so za oblikovanje titana v prave oblike porabili več kot 10.000 ur dela, kar pa je omogočilo popolno ravnotežje in držo vozila. Poganja ga 6.2 litrski V8 opremljen s turbo-polnilnikom, kot ga najdemo v Chevrolet Corvette ZR1, ki proizvede 661 konjske moči in ga je moč elektronsko nastaviti na več kot 1.000 konjskih moči. Vendar pa Chuffart zatrjuje, da je v tem primeru manj moči bolje, saj s to zmogljivostjo nudi optimalne rezultate športne vožnje, saj je vozilo oblikovno namenjeno tej moči. Za več moči, bi morali izdelati še več rež in odprtin za usmerjanje zraka, kar bi pa pokvarilo zunanji izgled. Vozilo je še vedno na voljo za nakup, vse kar potrebujete pa je osebna izkaznica in 2.500.000 evrov na tekočem računu.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG