Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Suzuki / IAA Frankfurt: Suzuki je predstavil novega Swift Sporta
AVTOBLOG-Suzuki-Swift-Sport (9)

IAA Frankfurt: Suzuki je predstavil novega Swift Sporta


Suzuki je na avtosalonu v Frankfurtu končno predstavil tretjo generacijo izjemno priljubljenega Swift Sporta, ki naj bi dosedanji recept le še izboljšal. Torej majhna teža, majhna cena, dobre zmogljivosti in še več zabave.

Novi Suzuki Swift Sport, je s svojimi le 970 kilogrami, kar 75 kilogramov lažji od predhodnika in pooseblja popolno spremembo politike znamke Suzuki, ki obljublja čisto novo raven vznemirljivosti za vse voznike na svetu, ki imajo radi dinamično vožnjo. Prvič se bo v nosu avtomobila znašel turbinsko podprt bencinski motor in sicer bo za moč skrbela dodelana različica 1.4 litrskega Boosterjet motorja, ki v modelih  Vitara in S-Cross proizvaja 140 konjskih moči. Ta bo zamenjala prejšnji 1.6 litrski atmosferski motor s 136 konjskimi močmi. Točna moč zaenkrat še ni znana, znano pa je, da bo motor proizvajal 230 Nm navora, kar je 10 Nm več, kot jih proizvaja ta motor v prej omenjenih modelih in kar 70 Nm več od prejšnje generacije. Zmogljivosti zaenkrat tudi še niso znane, vendar se pričakuje pospešek do ‘stotice’ krepko pod 8 sekundami.

AVTOBLOG-Suzuki-Swift-Sport (3)

Moč bo na prvi kolesni par speljana preko enakega šest stopenjskega menjalnika, kot je bil vgrajen v prejšnji generaciji Swift Sporta, kar je zelo pozitivno presenečenje, saj je ta preizkušeno zelo dober. Pri suzukiju trdijo, da nova generacija uporablja zelo dodelano vzmetenje, ki ponuja tako izboljšano udobje med vožnjo, kot tudi večjo stabilnost pri višjih hitrostih.

Specifikacije in oprema bosta skoraj identični najvišji stopnji opreme, ki vključuje 4,2 palčni LCD zaslon med merilniki in nove asistenčne sisteme kot je naprimer sistem za opozorilo proti trku, ki deluje s pomočjo enobarvne kamere in laserskega senzorja zaradi česar lahko deluje tudi ponoči. Ta tehnologija opozori voznika z zvočnim in vizualnim opozorilom, ko naj bi obstajala nevarnost trka, v neizbežnih primerih, pa bo tudi samodejno zavrl. Poleg tega oprema vključuje še opozorilo proti nenamerni zapustitvi voznega pasu, asistent za dolge luči in adaptivni radarski tempomat. V notranjosti lahko najdemo še športni volan odet v usnje in športne sedeže, celotno notranjost pa bodo poživili rdeči dodatki in kontrastni šivi.

Glavna tekmeca bosta Abarth 595 in prihajajoča Fiesta ST, na ceste pa bo prvič zapeljal poleti 2018. Stal naj bi nekaj več kot prejšnja generacija, ki se je prodajala za nekaj več kot 15 tisočakov, torej lahko pričakujemo ceno v okolici 16 tisočakov.

AVTOBLOG-Suzuki-Swift-Sport (8)

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG