Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Huracan Performante postavil nov rekord na Nurburgringu
Huracán Performante

Huracan Performante postavil nov rekord na Nurburgringu


Z naraščanjem zanimanja za najbolj zmogljivo izvedenko Huracana doslej, imenovanega Performante, je na dan prišla novica o novem rekordu 6:52.01 na legendardnem dirkališču Nurburgring za serijska vozila.

Lamborghini Huracan Performante bo uradno predstavljen na Ženevskem salonu čez par dni, njegovo razkritje pa težko pričakujejo oboževalci te kultne znamke. Par dni nazaj je Huracan Performante že dokazal svoje zmogljivosti na legendarnem Nemškem dirkališču Nurburgring, saj je dosegel nov najhitrejši čas za serijska vozila, 6:52.01 minut.

Legendarno dirkališče se zapre ob 17:00 uri, tako da je Italijanska znamka imela stezo dovolj časa zase. Po uradnih pregledih je imelo moštvo le 15 minut časa za en poskus izboljšave rekorda z novim serijskim modelom Huracana, še v kamuflaži.

Huracán Performante

Lamborghinijev testni voznik Marco Mapelli se je usedel za volan in Huracana Performante z V10 motorjem pognal do meje zmogljivosti. Ta isti testni voznik je vozil tudi Aventadorja SV in dosegel čas pod sedmimi minutami že leta 2015, zato je bila izbira zanj za doseg novega rekorda edina pravilna. Ko je bila steza prazna, je Marco Mapelli temeljito ogrel gume in nato kmalu tudi speljal. V vozilu so bile nameščene kamere in sistem za merjene časa. Lamborghinijevi inženirji, tehniki in vozniki, skupaj z Stefanom Domenicali in predsednikom Maurizio Reggiani so z navdušenjem opazovali kako Huracan Performante premaguje 20,6 kilometrsko stezo.

Pri šestih minutah se je Huracana Performante slišalo prihajati po ravnini z le tremi preostalimi zavoji. Zraven steze je občinstvo odštevalo sekunde, da bi videli če bo lahko izboljšal rekord.

Huracán Performante

”To je bilo neverjetno čustveno doživetje” je povedal Stefano Domenicali. Skupaj z Maurizio Reggiani sva se strinjala med razvojem avtomobila, da bi z tako napredno tehniko kot jo ima Huracan Performante bilo izvedljivo krog odpeljati pod sedmimi sekundami kot tudi doseči najhitrejši čas na dirkališču za serijska vozila. Želeli smo rekord doseči pred uradnim razkritjem, kar je bilo zahtevno tako glede vremena kot proste steze. Da se je to lahko zgodilo, se lahko zahvalimo vsem inženirjem, to je zagotovo eden izmed posebnih dnevov v njihovi karieri. Ponosen sem na celotno ekipo, ki je sodelovala pri razvoju avtomobila in omogočila nov rekord.

Huracan Performante predstavlja veliko inovacij in izboljšano aerodinamiko z še lažjo zasnovo. Skupaj s tem in izboljšanim motorjem z štirikolesnim pogonom bo vedno zagotavljal neverjetne zmogljivosti na stezi medtem ko bo tudi na vsakdanji vožnji ponujal veliko dinamične vožnje. Huracan Performante je imel nameščene tudi posebne pnevmatike, katere je samo za ta avto razvil Pirelli, imenujejo se Pirelli Trofeo R in so serijske na vseh Huracanih Performante.

Vir: Lamborghini Automobili
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG