Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Hrošč in še 39 sorodnih vozil VW skupine se poslavlja
Volkswagen_Modeli (2)

Hrošč in še 39 sorodnih vozil VW skupine se poslavlja


Načrti za prihodnost podjetja Volkswagen so jasni: Več kot 30 novih električnih vozil do leta 2025, kar pomeni opustitev kar nekaj trenutnih bencinskih ali dizelskih modelov.

Po lanskoletnem škandalu skupine Volkswagen, glede njihovih dizelskih vozil in prekomernih emisijskih količin je v četrtek podjetje razkrilo prve načrte o spremembah in prihodnosti vozil. Največji izziv nove strategije je doseči cilj več kot 30 novih električnih modelov vozil širom Volkswagen skupine v naslednjem desetletju. To tudi pomeni, da bodo s prihodom novih modelov, nekateri stari bili odpisani.

Volkswagen_Modeli (3)

V pokoj naj bi do leta 2025 odšlo več kot 40 bencinskih in dizelskih modelov skupine Volkswagen, med trenutnimi 340 modeli, če upoštevamo vse znamke (Audi, Porsche, Seat, itd.), ter vse možne serije in oblike. V nedavnem Nemškem prispevku časnika Handelsblatt so potrdili da bo največ odpisanih vozil prav od znamke Volkswagen.

Der neue Volkswagen Phaeton

Podjetje je že zaključilo proizvodnjo najprestižnejše limuzine, Phaetona zaradi velikega nezanimanja in slabe prodaje. Naslednik Phaetona je v načrtu do leta 2020, ki bo sodeč po načrtih, prestižna električna limuzina. Naslednji, ki se bo poslovil pa je legendarni Volkswagnov hrošč “Beetle”, ki pa bo odšel konec leta 2018.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG