Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Grand Finale: 7 nominirancev za Evropski avto leta 2016!
eu-car-of-the-year-2016-08

Grand Finale: 7 nominirancev za Evropski avto leta 2016!


Evropski avto leta 2016 bo predstavljen marca 2016 pred odprtjem avtomobilističnega sejma v Ženevi. Zaenkrat so znani nominiranci, ki so eni izmed najmočnejših v zadnjih nekaj letih.

Vsakoleten izbor za Evropski avto leta poteka že od leta 1964 in ga organizirajo avtomobilistične revije po vsej Evropi in Veliki Britaniji.

Lanskoletni zmagovalec je bil Volkswagen Passat, leto prej pa je slavil Peugeot 308. Letos se je za naslov najboljšega potegovalo 40 novih vozil, trenutno pa je znanih 7 finalistov, ki se bodo potegovali za naslov Evropskega avta leta 2016.

Nominiranci so naslednji:

1. Audi A4

eu-car-of-the-year-2016-01

Zadnja, peta generacija nemškega podjetja deluje bolj evolucijsko kot revolucijsko, vendar to počne na zelo prepričljiv in premišljen način in avtomobil opremlja z najsodobnejšo tehnologijo, ki je trenutno na voljo na avtomobilskem področju. Zunanjost ne ponuja drastičnih sprememb, medtem ko je notranjost bolj prepričljiva.

2. BMW serije 7

eu-car-of-the-year-2016-02

Nova serija 7 se je s svojo prisotnostjo na trgu postavila ob bok vodilnim, predvsem pa se je podala v boj z Mercedesovim razredom S. Posodobljene so bile motorne različice, opremljen pa je z impresivnimi tehnološkimi bonbončki. Uporablja najnovejše BMW-jeve oblikovne linije, ki skupaj z napredno tehnologijo lahko ogrozijo odvzem potencialnih kupcev Mercedes razredu S.

3. Jaguar XE

eu-car-of-the-year-2016-03

Jaguar se je z modelom  XE približal dolgoletnim, močnim nemškim tekmecem; to so Audi A4, BMW serije 3 in Mercedes-Benz razreda C. Pri močni ukoreninjenosti Nemcev na evropskem trgu ga tako čaka težka naloga, a če mu bo sreča naklonjena, se mu lahko uspe prebiti med neposredne konkurente mogočni trojici.

4. Mazda MX-5

eu-car-of-the-year-2016-04

Mazdin mali športnik je že od nekdaj zelo priljubljen malček, zadnja generacija pa je še boljša, bolj zabavna za vožnjo in na voznikov obraz prikliče še večji nasmešek. Moramo priznati, da si vsekakor zasluži mesto na seznamu nominirancev.

5. Škoda Superb

eu-car-of-the-year-2016-05

Škodina največja limuzina je naredila velik napredek. S svojo zadnjo različico Superba je podjetje izboljšalo kvaliteto izdelave in uporabljenih materialov, avtomobil je postal bolj udoben, še bolj opremljen, prostoren in praktičen. Z raznoliko izbiro motornih različic pa na svojo stran privablja še več potencialnih kupcev.

6. Opel Astra

eu-car-of-the-year-2016-06

Opel je z novo Astro želel narediti preskok in se povzpeti v segmentu. Oblikovno še lepša, cenovno še ugodnejša in celostno bolje opremljena. Sliši se kot ključ do dobrih prodajnih številk. Ji lahko uspe osvojiti tudi naslov Evropskega avta leta?

7. Volvo XC90

eu-car-of-the-year-2016-07

Dolgo smo čakali na naslednika švedskega SUV-a, ki je bil prvič predstavljen že leta 2002. Čakanje se je izplačalo in obrodilo več kot odličen sad. Eleganten videz, udobna notranjost in odlična opremljenost z zabavno tehnologijo je le nekaj njegovih lastnosti, ki ga uvršča na seznam zelo zaželenega avtomobila v Evropi.

Sami mogočni nominiranci, ki si vsak po svoje zaslužijo zmagovalno mesto. Pa vendar, zmagovalec bo le eden. Kateri je to po vašem mnenju?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG