Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Golf 7, ki je SAMO za pogumne!
rocket-bunny-golf-7 (2)

Golf 7, ki je SAMO za pogumne!


Če je Golf GTI preveč povprečen avto za vas, je zdaj na voljo popolnoma divja verzija, ki prihaja izpod rok ustvarjalcev iz skupine Rocket Bunny. Prvič predstavljena na avtosalonu v Essnu konec leta 2015, pa je zdaj že med bolj priljubljenimi predelavami v Združenih državah Amerike.

Kot vemo, je Volkswagen Golf že vrsto let najbolje prodajan avto v Evropi ter drugi najbolje prodajan na celem svetu. Iz nemških Volkswagen tovarn vsak dan zapelje kar 1.000 novih vozil tega modela, torej je verjetnost, da srečate voznika Golfa v prvih treh minutah vožnje, zelo velika. Tipičen evropski kupec Golfa preveri porabo novega modela, velikost motorja ter se prepriča o finančni zmožnosti za nakup novega avtomobila. Na drugem koncu sveta, v Ameriki, pa tej stvari strežejo malo drugače. Tam je pomembno le to, ali boste najbolj ogovorjeni gost na zabavi, glede na vozilo, s katerim ste se pripeljali. In v tej različici Golfa ste lahko brez skrbi, saj boste zelo zasedeni cel večer.
VW-Golf-VII-Rocket-Bunny-Essen-Motor-Show-2015-1200x800-f41b21b13a322c38

Gre namreč za običajno serijo Golfa serije 7, v največ primerih za GTI izvedbo, ki jo nato skupina Rocket bunny transformira v čisto novo in zelo široko vozilo. V Ameriki je Golf imenovan Rabbit (Zajec), od tu pa tudi izvira ime predelovalne skupine Rocket Bunny (Raketni zajček). Ko skupina prejme ponudbo za produkcijo takega vozila, razstavijo originalno vozilo ter odvržejo nepomembne dele, kot so platišča, sedeži, spojler, pa tudi luči, ter dodajo varnostno kletko. Dodan je nov sprednji odbijač z velikim spojlerjem, na zadnjem delu je tako strešni spojler kot tudi agresiven odbijač. Koloteki so močno razširjeni in so praktično priviti v boke avtomobila. Ima tudi KW znižano vzmetenje in veliko boljše zavore. Da povečani koloteki pridejo do izraza, omogočijo 20 colska platišča s širokimi pnevmatikami, pod pokrovom pa je izjemno dodelan 2-litrski turbo motor, ki ima več kot 300 konjskih moči.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG