Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / FOTO: Jaguar in Land Rover z velikim centrom starodobnih vozil!
AVTOBLOG-jaguar-land-rover-classic-car-works (18)

FOTO: Jaguar in Land Rover z velikim centrom starodobnih vozil!


Jaguar in Land Rover sta odprla center starodobnih vozil, ki je velik kar 150 tisoč kvadratnih metrov in trenutno zaposluje 80 ljudi.

Jaguar in Land Rover vse več upov postavlja na svoje klasične starodobnike. Eno leto nazaj je ustanovil oddelek klasičnih vozil, ki se ukvarja z poustvarjenjem starodobnih vozil, pred kratkim pa je odprl nov ”center”, ki bo hranil vse starodbnike, klasike in najbolj prelomna vozila v mestecu Coventry, ki se nahaja v Angliji.

AVTOBLOG-jaguar-land-rover-classic-car-works (17)

Ta ”center” naj bi se poleg hrambe takšnih vozil, ukvarjal tudi z restavriranjem, proizvodnjo in tudi prodajo. Muzej naj bi pokrival kar 150 tisoč kvadratnih metrov, vsebuje pa salon in kar 54 manjših delavnic.

AVTOBLOG-jaguar-land-rover-classic-car-works (14)

V prvem delu tega muzeja bo moč videti strokovnjake, ki se bodo ukvarjali z restaviranjem modelov kot so  Land Rover Series 1, Range Rover Classic, Jaguar E-Type in Jaguar XKSS, na drugi strani pa kolekcijo starodobnikov, ki bo vključevala več kot 500 klasičnih vozil teh znamk.

AVTOBLOG-jaguar-land-rover-classic-car-works (10)

V zbirko bodo vključena le vozila, ki bodo prestala strokovni in obsežni pregled s strani usposobljenih strokovnjakov. To pa ne bo edini pogoj. Z vključitvijo se bo moral strinjati tudi testni voznik Andy Wallace, ki je zmagal 24 ur Le Mansa v Jaguarju daljnega leta 1988. Na začetku so zaposlili 80 zaposlenih, do konca leta pa naj bi se ta številka povzpela na 120 zaposlenih.

AVTOBLOG-jaguar-land-rover-classic-car-works (7)

Navdušenci nad takšnimi vozili, si bodo le-ta lahko izposodili ali kar kupili, ”center pa bo organiziral tudi vodene vožnje po bližnjih krajih.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG