Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Ford Fiesta 2017 – novi Fordov malček
Ford Fiesta zunanjost (10)

Ford Fiesta 2017 – novi Fordov malček


Na posebnem dogodku imenovanem “GO further” v Nemčiji je bila predstavljena sedaj že sedma generacija izjemno popularnega mestnega malčka – Forda Fieste. Šesta generacija Fieste, ki je bila na trgu od leta 2012 se počasi poslavlja, nova pa naj bi prispela že čez nekaj mesecev.

V primerjavi s sedaj že starim modelom, so novo Fiesto predstavili v kar štirih izvedenkah: Fiesta Titanium, Fiesta Active, Fiesta Vignale in Fiesta ST line. Prava Fiesta ST bo na voljo kasneje, kar je pri Fordu že stalna praksa.

Pri novi Fiesti so največ poudarka naredili v notranjosti in pri razvoju pametnih tehnologij. V notranjosti so zmanjšali število gumbov kar za polovico, na račun nekoliko daljše medosne razdalje pa tudi povečali prostor za potnike na zadnjih sedežih. Za bolj udobno vožnjo so dodali še nekaj več odlagalnih mest in povečali prostornino prtljažnika.

Druga stvar, kateri so se inženirji posvetili je tehnologija – nova Fiesta bo opremljena z 8 palčnim zaslonom na armaturni plošči, dvema kamerama, tremi radarji in s kar 12 senzorji, kateri bodo omogočili 360 stopinjski pregled okoli vozila in naj bi zaznali vse ovire pred vozilom v razdalji 130 metrov. Fiesta bo tako imela prilagodljiv radarski tempomat, sistem za avtomatsko zaviranje, sistem za opozarjanje na prečni promet in sistem opozarjanja pred nenamernim zapuščanjem voznega pasu.

Tudi pri zunanjosti, so naredili kar nekaj sprememb oziroma izboljšav. Nova Fiesta bo dobila dodatnih 71mm v dolžino in 13mm v širino. Linije so postale bolj enostavne, z izjemo sprednje maske, ki bo sedaj se nekoliko večja. Novo bo tudi panoramsko okno, katero se bo tudi odpiralo.

Pod pokrovom motorja bomo našli novi trivaljnik 1.0 Eco Boost bencinski motor s kar 140 konjskimi močmi, dizelski 1.5TDCI s 120KM, manjkal pa zagotovo ne bo tudi avtomatski menjalnik “Powershift” z dvojno sklopko.

Pri Fordu so med drugim oznanili tudi to, da sedma generacija Fieste ne bo imela vstopnega (osnovnega) modela, kar pomeni da bo tudi osnovna cena nekoliko višja. Bo Ford Fiesta, ki letos praznuje že 40 obletnico obstoja, prodajne številke se povečala?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. mornar says:

    A ni bila fiesta 6 generacije od 2008?

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG