Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Ferrari bo povečal proizvodnjo in dobiček
AVTOBLOG-laferrari-ferrari-70let-praznovanje (5)

Ferrari bo povečal proizvodnjo in dobiček


Ferrari namerava dvigniti proizvodnjo avtomobilov na 9.000 avtomobilov letno, kar bodo dosegli leto prej, kot so načrtovali.

Italijanski proizvajalec avtomobilov, namerava tako za dosego ciljev v prihodnjem letu uvesti dvoizmensko delo (do sedaj so delali le v eni izmeni). Ta dvig produktivnosti je del načrta Sergia Marchionnea, ki namerava dobiček podjetja Ferrari kar podvojiti. Načrt ravno tako zajema razširitev modelnega portfelja, kjer so čedalje glasnejše govorice tudi o Ferrarijevem SUVu, ki bi prodajne številke zagotovo ponesel do zgornje meje 10.000 proizvedenih avtomobilov letno, kolikor znaša proizvodna kapaciteta tovarne. Obenem naj bi vseeno zadržali ekskluzivnost nekateri dražjih modelov, česar pa ne moremo reči za znamko kot celoto.

Nov cilj je torej doseči dobiček v velikosti dveh milijard evrov do leta 2022, saj so pri Ferrariju v letošnjem letu že povišali apetite, ker je prodaja omejenih izdaj njihovih modelov, kot je naprimer FXX K Evo, pomagala doseči njihov prvotni cilj kar dve leti prej, kot je bilo to načrtovano. Tako naj bi Ferrari pred davki, izgubo vrednosti in amortizacijo samo letos zaslužil kar milijardo evrov.

Ferrari bo tako v letošnjem letu izdelal okoli 8.400 avtomobilov, ta številka pa se bo v prihodnjem letu zagotovo povzpela vsaj na 9.000.

Ferrari-J50  (4)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG