Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / FCA, BMW, Intel in Mobileye skupaj do avtonomnosti
AVTOBLOG-pridružitevFCA-BMW-Intel (2)

FCA, BMW, Intel in Mobileye skupaj do avtonomnosti


Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bo združil moči z BMW, Intel in Mobileye, da bi skupaj razvili izjemno napredno avtonomno vozniško platformo.

BMW, Intel in Mobileye, delajo na avtonomnih sistemih že kar nekaj časa, sedaj pa bodo pridobili še ogromen ekonomski obseg, ki ga bo zagotovilo sodelovanje s FCA. Novica je bila potrjena kmalu po podpisu memoranduma o razumevanju z obeh strani. Izvršni direktor FCA, Sergio Marchionne je o tem dogovoru dejal: “Če hočemo napredovati v avtonomni tehnologiji, je ključnega pomena partnerstvo med proizvajalci avtomobilov in tehnološkimi velikani. S pridružitvijo k tej korporaciji, bo lahko FCA veliko pridobil s sinergijo in ekonomskim obsegom, ki je mogoča le takrat, ko se združijo velika podjetja s skupno vizijo in cilji.”

AVTOBLOG-pridružitevFCA-BMW-Intel (1)

Tri podjetja, BMW, Intel in Mobileye skupaj sodelujejo namreč že od julija 2016, skupaj pa so začeli razvijati prilagodljivo arhitekturo, ki omogoča level 4 in level 5 avtonomne vožnje do leta 2021. Intelov izvršni direktor, Brian Krzanich je komentiral: “Prihodnost transporta, je odvisna od sodelovanja med vodilnimi avtomobilskimi in tehnološkimi podjetji, ki se lahko na globalnem nivoju prilagodijo.”


“Zelo smo veseli, da lahko pozdravimo FCA kot partnerja, kar nas pripelje korak bližje k razvitju najvarnejših avtonomnih vozil na svetu.” je še dodal.

AVTOBLOG-pridružitevFCA-BMW-Intel (4)

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG