Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Renault / Emisijski škandal sedaj tudi pri Renaultu!
renault-scandal-02

Emisijski škandal sedaj tudi pri Renaultu!


Francoska policija je odkrila zlonamerno programsko opremo, ki jo uporabljajo nekatere tovarne vozil Renault. Gre za podobno programsko opremo, kot so jo uporabljali sporni avtomobili družbe Volkswagen.

Spet se je začelo podrobno raziskovanje podjetja Renault. Tokrat je problem očitno veliko večji, kot je bil v zadnjem škandalu. Novembra so nemška združenja obtoževala francoske proizvajalce zaradi možne uporabe emisijskih prevar, tokrat pa zadevo preiskujejo francoske oblasti.

Policija je namreč preiskala nekaj Renaultovih tovarn v Franciji. Zaenkrat novice niso vzpodbudne niti za Francijo, niti za celoten avtomobilski svet.

Preiskovalci so se znašli na sledi posebne programske opreme, ki so jo razvili z namenom prikritja najvišjih emisijskih vrednosti, kot je to naredil nemški Volkswagen.

renault-scandal-01

Novico je objavila združba CGT, ki dodaja, da so preiskovalci zasegli več računalnikov, ki sicer pripadajo vodilnim pri Renaultu.

Novice se z neverjetno hitrostjo širijo okrog sveta in povzročajo škodljiv učinek na finančnih trgih. Renaultove delnice so zaenkrat padle za 20 %, kar bo najverjetneje povzročilo padec tudi v ostali avtomobilski industriji.

Zaenkrat še niso znane vse podrobne informacije, zato vas bomo o tem sproti obveščali.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG