Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Električni Volkswagen z dosegom 500 kilometrov!
Volkswagen_Budd_e (6)

Električni Volkswagen z dosegom 500 kilometrov!


Po vseh težavah nedavnega Volkswagnovega škandala o emisijah in izpustih, se podjetje zdaj pospešeno osredotoča na produkcijo električnih vozil. Prvi bo predstavljen v Parizu na avtosalonu, obljubljajo pa 500-kilometerski doseg s polnimi baterijami.

Direktor podjetja Volkswagen, Herbert Diess je za nemški časnik Wirtschafts Woche napovedal predstavitev prvega električnega vozila, ki bo zmožen prevoziti več kot 500 kilometrov z le enim polnjenjem baterij. Predstavljen bo na prihajajočem avtosalonu v Parizu in bo prvi izmed kar 30 novih električnih vozil, ki jih podjetje načrtuje do leta 2025. Glede na podrobnosti vozila, gre najverjetneje za nadgrajeno serijo prototipa, ki smo ga spoznali že ob začetku letošnjega leta, ki nosi oznako BUDD-e. Electrek napoveduje, da karkoli bo Volkswagen predstavil bo primerljive velikosti kot je Golf in nudil prostornino Passata.

Volkswagen_Budd_e (2)

Pričakujemo lahko prihod v začetku leta 2018 ali 2019, saj je podjetje podaljšalo rok prihoda električnih vozil za kar 5 let in k temu dodalo še 10 novih modelov. Podjetje čaka ogromno dela in uspešna predstavitev novih električnih vozil na salonu konec septembra, bi lahko razkrila načrte in spremembe ki so jih naredili od lanskoletnega škandala dizelskih motorjev. Prihodnost torej ostaja električna in če Volkswagen uspe rešiti večno težavo električnih vozil – doseg – bo morda prav Volkswagen ponovno odskočna deska v električno industrijo.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG