Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Chevrolet / Električni Corvette je podrl svetovni hitrostni rekord
Genovation_Corvette (1) - Copy

Električni Corvette je podrl svetovni hitrostni rekord


S hitrostjo 330km/h je Genovation GXE, osnovan na Chevrolete Corvette, postal nov najhitrejši svetovni električni avto. S to hitrostjo je podrl svoj stari rekord, ki je bil izmerjen pri okroglih 300km/h ob začetku letošnjega leta.

Na pristajalni stezi za vesoljska plovila v Floridi je podjetje Genovation s svojim unikatnim primerkom Corvette postavil nov svetovni hitrostni rekord za električna vozila. Presenetljivo je prehitel moč t.i. “Ludicrous mode” Teslinega načina vožnje, ki pospeši Model S do 100km/h v le 3 sekundah, vendar je za razliko od predelane legendarni Corvette, Tesla omejena na “le” 250km/h. S profesionalnim voznikom Johnny Bohmerjem je ekipa uspela prehiteti prejšnji rekord, ki je bil postavljen s prvo generacijo električnega modela Genovation GXE in je znašal 300km/h. Tokrat pa so s pomočjo dveh električnih motorjev, ki imata skupno moč 500kW oziroma približno 700-konjskih moči, uspeli doseči hitrost 330km/h. To je resno visoka hitrost, ki dokazuje moč električnih motorjev.

Ta primerek je bil za rekordno vožnjo opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom za kar podjetje pojasnjuje, da je bila odločitev za uporabo ročnega menjalnika sprejeta zato, da izdelajo vozilo ki bo pravi resnični voznikov športni avto ter da ga bo možno voziti kot običajen primerek z V8 motorjem. Larry Rihehart, ki je financiral podjetje odgovorno za GXE-jev pogonski agregat je poudaril zahtevnost izdelave in vstavitve takih motorjev ter menjalnika v to vozilo. Vendar pa ima vsa ta moč svojo ceno. Medtem ko bo hitrostno omejena Tesla prevozila 434 kilometrov, pa bo GXE prevozil le 210 kilometrov. Dogajanje in postavitev svetovnega rekorda sta seveda tudi predstavljena v video posnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj:

 

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG